Paulinho: ”Vi kan vinna Allsvenskan” - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-09-11 15:32:05
Paulinho: ”Vi kan vinna Allsvenskan”

Paulinho har prickat in målformen lägligt till den allsvenska slutdelen och med nyfunnet självförtroende hoppas han kunna ta BK Häcken till en allsvensk topplacering. Siktet är högt ställt.

– Vi vill komma topp tre, det är viktigt så att vi får spela i Europa Leauge. Men vi kan vinna Allsvenskan också, säga brassen.


Paulinhos säsong har störts av skador som gjort att han har fått kämpa med sin fysiska status. Endast elva matcher från start har det blivit och därtill fyra inhopp men trots det har han ändå mäktat med nio mål och tre assist. I de tre senaste matcherna, cupmatchen mot Qviding inräknad, så har han gjort fem mål och visat att han närmar sig storformen. Och en Paulinho i allra bästa slag lär behövas för att guldchansen, som efter den senaste omgångens resultat ökade en gnutta, ska leva vidare.

– Vi har chansen att bli mästare och det är det vi kämpar för. Min form känns mycket bättre nu. Jag tränar hårt varje vecka för att kunna spela 90 minuter och hjälpa laget på planen, säger han.


Ja, toppen av den allsvenska tabellen tajtades till rejält efter den senaste omgången när serieledaren Djurgården fick stryk. Flera lag, inklusive BK Häcken, tog därmed in tre poäng på stockholmarna och med åtta matcher kvar har sju lag chansen att ta hem guldet. En seger i söndagens match mot toppkollegan AIK skulle göra att BK Häcken tagit igen hela försprånget på minst ett av de guldjagande lagen.

– Vi måste spela för att vinna matchen, särskilt med tanke på att vi spelar hemma. Vi har haft svårt mot AIK innan men vi ska ändra på det. Nu är det en annorlunda situation eftersom båda lagen är med i toppstriden, säger Paulinho.


När Alexander Jeremejeff flyttade till Dresden i somras försvann samtidigt också lagets bäste målskytt. Men efter de två målen mot Falkenberg och målet mot AFC så har nu Paulinho gått om Jeremejeff och om ingen annan spelare hamnar i en hysterisk målform kommer brassen återigen att bli lagets bäste målskytt när säsongen summeras. 

– Jag har lite mer ansvar nu när jag är toppmålskytt i klubben, förut hade vi Jeremejeff som också hade många mål. Det finns kanske en del press på mig men det är inget problem för mig, alla spelare har press på sig, det är inte bara jag som ska göra mål. Det viktigaste är att laget vinner matchen, säger han.


Med ”bara” åtta matcher kvar och en position i tabellen där guldet finns inom räckhåll så väntar en minst sagt spännande höst för BK Häcken. Hur långt det till slut räcker återstår att se.

– SM-guld skulle vara en dröm som uppfylls för mig, spelarna och för hela klubben, säger Paulinho.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.