Paulinho vill försvara sin titel i skytteligan - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-10-05 12:38:06
Paulinho vill försvara sin titel i skytteligan

Paulinho har med fyra matcher kvar chansen att bli den förste sedan 1975 att försvara en allsvensk skytteligatitel. För att lyckas med den bedriften krävs det en riktig målexplosion.

– Med lite tur är det möjligt, jag kommer kämpa för att försvara min titel. säger Paulinho.


Vår brasse har brottats med skador under i stort sett hela säsongen. Och han har även missat en match på grund av sjukdom. Men trots det har han gjort tio mål och även om det är en bit upp till skytteligaledaren Muamer Tankovics 14 mål så är det med fyra matcher kvar ingen omöjlighet att både gå i kapp och förbi. Inte sedan Östers Jan Mattson gjorde flest mål i Allsvenskan tre år i rad på 1970-talet har någon försvarat en skytteligatitel.

– Jag försöker gör mål och hjälpa laget att vinna och nu när jag har chansen att vinna skytteligan igen kommer jag kämpa för det. Det ger ännu mer motivation för mig och jag kommer göra mitt bästa för att uppnå det, säger han.


När Paulinho vann skytteligan förra året så gjorde han det med 20 gjorda mål. Så många lär han inte nå upp till i år. Men under säsongen har han hittills bara startat i 14 av 26 matcher. Att jämföra med förra året då han startade 27 av 30 matcher.

– Jag har haft mina problem och inte spelat lika mycket så inte så konstigt att jag inte gjort lika många mål. Hade jag varit 100 procent hade det varit annorlunda men jag är ändå skyttekung i laget och bland de mesta i Allsvenskan, fortsätter brassen.


Alexander Jeremejeff ledde den interna skytteligan när han försvann i somras. Mål- och poängmässigt har ingen ännu riktigt kunnat ersätta honom samtidigt som Paulinho inte har kunnat köra för fullt. Två faktorer som gjort att Bollklubben inte haft den offensiva utdelning som man hoppats på. 

– Vi har Kwame och Gustaf men det är inte konstigt att nya spelare behöver tid för att anpassa sig. När Jeremejeff försvann så har det blivit lite mer press på mig men jag hade redan press på mig med tanke på hur bra det gick förra säsongen, så för mig har det inte blivit så stor skillnad, jag försöker alltid göra mål för att hjälpa laget. 


I morgondagens match så väntar ett krisdrabbat Östersund på Bravida Arena. Jämtlänningarna kämpar i botten av tabellen samtidigt som deras ekonomiska bekymmer är välkända. BK Häcken befinner sig, som vi varit inne på tidigare, i lite av ett ingenmansland i tabellen, men i morgon är det självklart ändå fullt fokus på tre poäng.

– Det är en viktig match för båda lagen. De ligger i botten och behöver vinna och vi vill väldigt gärna vinna igen med tanke på senaste tidens resultat. Jag tror att vi kommer göra en bra match, avslutar Paulinho.


BK Häcken–Östersund, Bravida Arena, 15.00.


Matchtruppen:

Peter Abrahamsson, Alexander Nadj, Godswill Ekpolo, Oskar Sverrisson, Johan Hammar, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Adam Andersson, Alexander Faltsetas, Gustav Berggren, Ali Youssef, Ahmed Yasin, Paulinho, Daleho Irandust, Erik Friberg, Kwame Kizito, Viktor Lundberg, Gustaf Nilsson.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.