Perfekt start på säsongen för damlaget - BK Häcken BK Häcken
Dam
2019-04-07 20:03:01
Perfekt start på säsongen för damlaget

BK Häckens damlag fick en perfekt start på säsongen. IK Kongahälla besegrades med 4-2 hemma på Bravida Arena.

– Jag är självklart jättenöjd med segern och spelmässigt gör vi det stundtals klockrent, säger tränare Erika Faith.


Det var BK Häcken som inledde matchen bäst och kunde ta kommandot i matchen genom fint passningsspel och bra rörelse. 1-0 kom också tidigt, i den 12:e matchminuten, och det var anfallaren Brendah Henrysson som blev premiärmålskytt efter en bra slagen hörna. Bollklubbens spelövertag fortsatte men bortalagets målvakt stod gång på gång i vägen.

– De hade en riktigt bra målvakt som spelat i Allsvenskan i flera år och varit proffs på Cypern så hon var svår att göra mål på, säger Erika Faith.


Spelet jämnade ut sig under den andra delen av den första halvleken och BK Häcken hade en del problem framför allt när bortalaget kontrade.

– Eftersom vi fick att anfalla under långa perioder och inte är vana vid det från förra året så hade vi stora problem med våra omställningar till försvarsspel. Vi fick till det lite bättre efter ett tag men samtidigt fick de igång sitt spel lite mer och vi släppte in dem lite för enkelt i matchen efter att ha haft ett ganska ordentligt spelövertag, säger Erika Faith.


Hemmaledningen stod sig till paus men i andra halvlek dröjde det inte särskilt länge innan det var kvitterat på Bravida Arena. Och efter BK Häckens starka inledningen av matchen blev det nu betydligt mer öppet spel. Bortalaget försökte ofta med raka bollar fram till sin forward och de slog också en del chansbollar som blev lite farliga. Men hemmalaget kunde återigen ta ledningen när lagkaptenen Matilda Öst i den 60:e minuten drog till från strax utanför straffområdet. 

– Jag såg att de fumlade lite med bollen så jag bröt den och fick till ett bra skott som gick till höger strax under ribban, säger 2-1-skytten.


IK Kongahälla kunde dock kvittera även denna ledning men när Sofia Jaconelli gjorde 3-2 i den 78:e matchminuten så skulle det komma bli det matchavgörande målet. 4-2 kom på stopptid när Lovisa Odh mycket vackert chippade in bollen. Segern var förstås viktigast men även spelet såg stundtals mycket förtroendeingivande ut och lagkapten Öst kunde inte vara annat än nöjd.

– Det känns fantastisk med tre poäng, vi kan inte starta säsongen på bättre sätt, säger hon.


BK Häcken har satsat betydligt mer målinriktat under försäsongen för att ta steget till att bli ett topplag i år. Förhoppningsvis visar denna seger att laget är på rätt väg.

– Denna säsongen kommer vi vara mycket vassare, vi kommer gå mer för att vinna och det kommer bli en bättre säsong än förra året, lovar Matilda Öst.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.