Herr
2020-01-16 14:44:32
Peter laddar om efter landslagssamlingen

En monsterräddning och hållen nolla under de 45 minuter Peter Abrahamsson spelade mot Kosovo i söndags. I morgon är Qatar bytt mot Rydahallen och träningsmatch mot Elfsborg.

– Det är bara att kötta på, det är matcher vi ska spela, säger han.


2020 har varit ett händelserikt år för Peter Abrahamsson. På årets andra dag, nästan en månad tidigare än planerat, födde hans sambo parets andra barn. Och bara några dagar senare anslöt han till landslagsamlingen i Qatar.

– Det var inte superroligt att lämna då, men allt gick bra med födseln så det var ändå okej att jag åkte. Jag missade några fotbollspass men förutom det så var lägret väldigt bra. Det är kul att vara med på såna tillställningar. Det är också ett kvitto på att föregående säsong varit bra, säger han.


Pontus Dahlberg och Isak Pettersson var de andra två målvakterna som var med i Qatar. Dahlberg fick spela hela matchen mot Moldavien medan Peter och Isak delade på Kosovo-matchen.

– Man vill ju alltid spela mer men Janne (förbundskapten Janne Andersson) hade ett bra argument, han ville se mer av Pontus eftersom han han inte såg honom spela så mycket förra året. 


Från matchen mot Kosovo så minns vi, med gulsvarta ögon, särskilt Abrahamssons reflexräddning i mitten av den första halvleken. Nicken från Flamur Kastrati var bra men räddningen ännu bättre.

– Jag kanske borde varit ute och plockat ner bollen istället men det är klart att det blev en fin räddning. I det stora hela så får jag vara nöjd med matchen, jag kände att jag var lite ringrostig i positionsspelet men det kommer tillbaka när man börjar träna och spela mer igen.


Det var tredje gången han togs ut till januariturnén. I sommar väntar som bekant ett EM-slutspel. Peter Abrahamsson har inte gett upp drömmen om ett ta en plats även i den truppen.

– Det hade så klart varit häftigt att vara med där men det är inte så att jag ligger sömnlös över det. De har varit väldigt tydliga med vilka tre de satsat på, men om det uppstår skador eller formsvackor så hoppas jag att jag är näst på tur. Eftersom jag varit med några gånger så måste de ändå gilla mig, säger han. 


Efter den dryga veckan i Qatar gjorde han idag sitt första pass med BK Häcken under 2020. Imorgon står han mellan stolparna i Bollklubben första match för året – Elfsborg väntar på bortaplan. Landslagssamlingen har gett honom en extra skjuts in i den nya säsongen. 

– Det är bara positivt, det ger en boost och nu är det bara att köra på. Det är långt tills Allsvenskan startar men cupen är bara en månad bort. Det kommer inte vara svårt att ladda om till imorgon, det finns grejer att gnugga på som vi ska gnugga, säger han.


BK Häckens tränare Andreas Alm tar med sig en stor trupp till Borås. Samtliga kommer att få speltid.

– Peter står hela matchen men i stort sett alla byter i paus. Vi kommer mixa A-lagsspelare med juniorer. Det ska bli kul att se spelarna spela match, det är framför allt de förväntningarna jag har på matchen. Jag hoppas att vi fysiskt sett är i bra fas med där vi vill bara. Siffrorna har vi bra koll på, gpsen har rapporterat det vi velat, säger Häckentränaren.



IF Elfsborg–BK Häcken–Halmstad, 19.00, Rydahallen. Matchen sänds också på Dplay.

Matchtruppen:

Peter Abrahamsson, Christoffer Källqvist, Godswill Ekpolo, Johan Hammar, Tobias Carlsson, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Adam Andersson, Jakob Hedenquist, Imam Jagne, Viktor Lundberg, Adnan Maric, Erik Friberg, Alexander Faltsetas, Gustav Berggren, Ahmed Yasin, Leo Bengtsson, Gustaf Nilsson, Jasse Tuominen, Patrik Wålemark, Marcus Bärkroth, Liam Öhrberg.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved