Dam
2021-05-02 17:08:15
Poängtapp i Vittsjö efter snöpligt mål

Efter två raka segrar i inledningen av OBOS Damallsvenskan spelade BK Häcken idag oavgjort borta mot Vittsjö i en match som slutade 1–1. Efter en drömstart kom en riktig kalldusch när hemmalaget fick med sig ett kvitteringsmål på ett mycket snöpligt manér.

Gulsvart fick en drömstart när Stina Blackstenius fick bollen i yttre delen av straffområdet i den matchens fjärde minut. Många trodde nog att ett inlägg skulle komma, men istället gick hon på avslut och såg ut att överraska alla inklusive Vittsjös målvakt Sabrina D'Angelo. Bollen seglade in över samtliga spelare och gick in i mål för 1–0 BK Häcken.
Trots målet var starten något trevande och båda lagen hade svårt att komma till de riktigt farliga lägena. Just därför kom det som en chock när hemmalaget helt plötsligt kvitterade efter drygt 23 minuter. En lång frispark lyftes in i straffområdet och Jennifer Falk såg ut att enkelt kunna plocka ner bollen. Men vår landslagsmålvakt tappade på något sätt bollen och Vittsjös Mie Jans fick bollen på sina fötter och kunde lägga in kvitteringen i öppet mål. Ett tungt mål för Gulsvart som såg ut att ha kontroll på hemmalagets anfallsförsök.

Inledningsvis skapade Vittsjö även en hel del bra chanser i andra halvleken. Men efterhand tog BK Häcken över händelserna i matchen och sista kvarten sattes ett högt tryck mot D'Angelo i hemmamålet. Pauline Hammarlund hade ett par bra chanser, där det bästa var ett skott mot ett öppet mål men bollen gick retsamt över ribban. Det oavgjorda resultatet är Gulsvarts första poängtapp för säsongen efter att vi inlett med två raka segrar.