Dam
2024-03-18 15:09:06
Pojkakademin med i förberedelserna inför kvartsfinalen i Champions League

På onsdag kväll spelar BK Häcken kvartsfinal hemma mot Paris Saint-Germain i Champions League. Inför matchen hjälper pojkakademispelare till med sparring på träningar.
 – Alla i BK Häcken hjälper damlaget med förberedelserna, så att de ska kunna ta sig så långt som möjligt i Champions League, säger Yamen Alahmad, som är en av spelarna som har tränat med damlaget på sistone.


Samtliga i föreningen står bakom damlaget och drar sitt strå till stacken för att förberedelserna inför kvartsfinalspelet i Champions League ska bli så bra som möjligt. Ett exempel på det är att pojkakademispelare har tränat med damlaget den senaste tiden.
– Vi kallar då och då upp akademispelare till våra träningar. Det har varit mycket mer av den varan under Champions League-spelet. De hjälper till att agera motståndare och i detta fall PSG. Vi har tränat på att lösa hög press; på hur vi ska göra i vår speluppbyggnad vid hög press. Vi kommer få se PSG sätta hög press och då är detta bra tillfällen att öka tempot och sätta våra spelare under högre press än vad de är vana vid, säger huvudtränaren Mak Lind.
Han känner att sparringen med pojkakademispelarna hjälper laget.

– Det är en viktig del att få med dem på våra träningar, då de höjer tempot. Vi ser det som en jättefin möjlighet då vi har en fin akademi med spelare som kan sparra mot oss och agera motståndare. Det är en del av den väg vi har valt att gå, säger Mak Lind.
 

Yamen Alahmad och hans lagkamrater uppskattar möjligheter som dessa.
– Det har varit väldigt kul att få vara med och träna. Damerna har ett väldigt högt tempo när de spelar. Det är väldigt lärorikt både för oss och för dem. Vi har fått vara med och hjälpa damerna inför matchen mot PSG, då vi spelar med samma formation som PSG, säger han och tillägger:

– Alla i BK Häcken hjälper damerna med förberedelserna, så att de ska kunna ta sig så långt som möjligt i Champions League. Damernas framgångar är viktiga för hela klubben, säger Yamen Alahmad.


BK Häcken – Paris Saint-Germain

Datum: Onsdag 20 mars.

Plats: Bravida Arena.

Matchstart: 18.45.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved