Qviding första hindret när BK Häcken ska försvara cuptiteln - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-07-04 13:39:18
Qviding första hindret när BK Häcken ska försvara cuptiteln

Division 2-laget Qviding blir det första hindret som BK Häcken måste ta sig över för att kunna försvara titeln i Svenska Cupen. Det står klart efter att matcherna till den andra kvalomgången av nästa säsongs cupspel i dag lottades fram.


Guldyran från cupsegern i maj har knappt hunnit lägga sig men redan nu vet vi vilket lag vi går in mot i nästa upplaga av turneringen. Samtliga lag från Allsvenskan och Superettan är direktkvalificerade till den andra kvalomgången och i dag lottades de mot de 32 lag som har kvalificerats sig via sina distriktsförbund. Och det blir alltså derby för BK Häcken som får ta sig an divison 2-laget Qviding. De ligger just nu på tredje plats i Division 2 Västra Götaland.

Det är lagen som kvalificerat sig via distriktsförbunden som har hemmaplansfördel. För BK Häckens del så blir det ingen särskilt lång resa till matchen vilket säkerligen är uppskattat med tanke augustis intensiva spelschema.

En match ska spelas och segraren går vidare till Svenska Cupens gruppspel som avgörs nästa år. Matchen mot Qviding spelas den 21 eller 22 augusti men om BK Häcken fortfarande är med i kvalspelet till Europa League så kommer matchen att flyttas. Senast den 10 november måste matchen spelas.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.