Rasheed borta resten av säsongen - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-05-17 10:44:46
Rasheed borta resten av säsongen

BK Häckens Jonathan Rasheed åkte på en blytung skada under gårdagens träning. Efter undersökning visade det sig att hälsenan är av och därmed blir det inget mer spel den här säsongen för målvakten.

– Det känns så klart tungt men jag mår ändå okej, det som har hänt har hänt, säger han.


Det var i slutet av gårdagens träning som olyckan var framme. Under det avslutande fem-mot-fem-spelet kom ett inspel som Rasheed förberedde sig för att plocka ner.

– Plötsligt när jag rusade ut så var det som att någon sparkade mig på hälen. Jag kände direkt att det var illa för det var ingen som rörde mig, det hade varit skillnad om det varit en smäll men nu fanns det inget annat än att det var något som gått sönder, säger han.


På torsdag blir det operation, därefter ska han vara gipsad i två veckor innan han övergår till skena. Han kommer inte stressa för att komma tillbaka och har insett att det inte blir något mer spel den här säsongen.

– Mentalt tror jag att jag kommer klara det ganska bra, det är klart att man är lite deppig och så nu men det är bara att kriga på och försöka komma tillbaka ännu starkare. Det är många som råkar ut för skador och det finns inte mer att göra än att kämpa och göra det bästa av situationen.


Han har ändå spännande saker att se fram emot som gör att han kommer att ha fullt upp med annat framöver.

– Om två-tre veckor ska min sambo föda vårt första barn och att jag kommer kunna tillbringa ännu mer tid med familjen är så klart något positivt i det negativa. Det är inte många fotbollsspelare som kan vara pappalediga, det ska bli otroligt kul och spännande, säger han.


Skadan är sjävklart framför allt tung för Jonathan Rasheed och BK Häcken lider med honom men vet att han, som han själv säger, kommer att komma tillbaka ännu starkare och hungrigare. Sportsligt är skadan även ett hårt slag för BK Häcken. Sportchef Sonny Karlsson har en kortsiktig plan klar.

– Christoffer Källqvist kommer fylla på tills vidare och backa upp Peter Abrahamsson på match. Men vi kommer att titta på detta tillsammans under de närmsta dagarna för att se hur vi ska hantera den här situationen, säger han.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.