Herr
2020-03-04 14:19:19
Rasheed förlänger med två år

I måndags comeback mellan stolparna i U21-derbyt mot IFK Göteborg – idag klart med ett nytt avtal med BK Häcken. Det har varit en händelserik vecka för Jonathan Rasheed.

– Jag trivs otroligt bra här och jag vill fortsätta kriga för att försöka ta förstaplatsen i målet, säger han.


Jonathan Rasheed kom till Hisingen i januari 2017. Säsongen innan hade han övertygat för IFK Värnamo i Superettan vilket gjorde att Bollklubben fick upp ögonen för den 191 centimeter långe målvakten som är född och uppvuxen i Utby i Göteborg. Efter drygt tre år på Hisingen har nu förlängt med ytterligare två år. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2022.

– Det är helheten här som gör att jag vill vara kvar, både jag och familjen trivs i klubben och på Hisingen. Jag känner också att jag utvecklas mycket hela tiden och det är bara att fortsätta köra på, säger han.


Konkurrenssituation han har i gulsvart är minst sagt tuff med tanke på att en viss Peter Abrahamsson också finns här – hittills har det ”bara” blivit två allsvenska framträdanden i Häckentröjan för Rasheed. 

– Det är inte lätt att konkurrera ut Peter men jag har fortfarande energi att försöka göra det och jag känner att det finns en möjlighet att även lyckas, fortsätter han.


I måndags var han alltså tillbaka i matchspel igen efter den hälseneskada som han ådrog sig i maj förra året. Lägligt till att tävlingssäsongen nu dragit igång är han redo att gå för fullt.

– Min fysiska status är bra och även formen är bra. Jag har varit borta från matcher ett tag så det tar lite tid att anpassa sig till snabba beslut men jag tycker ändå att det kändes bättre än förväntat på matchen. Jag har tränat på sen januari och det är väldigt skönt att känna sig bra igen. Det är bra tajming att vara tillbaka fullt ut nu.


BK Häckens Sportchef Sonny Karlsson kommenterar förlängningen så här:

– Innan ”Jonte” gick sönder så hade vi en bra målvaktsuppsättning med honom och Peter. De är både bra målvakter och bra omklädningsrumsmänniskor. Vi erbjöd ”Jonte” en förlängning och att han ska känna att det känns rätt att konkurrera med en av Sveriges bästa målvakter. Efter en stunds funderande kom han fram till att han vill det. Nu är han dessutom frisk igen och det blir ju roligare för alla, säger han.


Nytt är också att Alexander Nadj, som varit backup ända sedan "Jonte" åkte på sin skada, har förlängt sitt korttidskontrakt ännu en gång. Nadjs nya avtal sträcker sig fram till den 31 maj.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved