Herr
2019-09-13 14:12:05
Rasmus Lindgren har förlängt med två år

BK Häckens lagkapten Rasmus Lindgren, 34, har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2021.

– Det var ett enkelt val för mig när Sonny sa att han ville ha kvar mig. Jag trivs väldigt bra och ser stora möjligheter med klubben, säger han.


Rasmus Lindgren kom till BK Häcken i maj 2016 efter en lång utlandskarriär. Inför säsongen 2017 blev han lagkapten. Hans tidigare kontrakt sträckte sig över det här året och nu är det alltså klart att han kommer stanna på Hisingen i ytterligare två år.

– Jag känner mig väldigt motiverad att fortsätta och vara med på klubbens fortsatta resa som jag tycker känns väldigt spännande, säger Rasmus Lindgren.


För sportchef Sonny Karlsson var det en självklarhet att erbjuda en förlängning. 

– Han känner sig pigg och fräsch och vi tycker att han varit så bra att vi vill förlänga och inte bara ett år i sänder. För oss är det här en viktig pusselbit – han är vår lagkapten som både på planen och i omklädningsrummet visar en hög nivå, säger han. 


Rasmus Lindgren fyller 35 år i november och han kommer med start i höst också att gå en tränarutbildning vid sidan av fotbollen.

– Datumen ligger så att det inte kommer påverka mitt spel, det är spelare jag är. Utbildningen är ett sätt för mig att förbereda för framtiden då jag är intresserad att gå den vägen efter karriären, säger Lindgren.


Sonny Karlsson ser positivt på de planerna.

– Vi gillar att han kommer att utbilda sig och på det sättet kanske vara kvar i klubben på sikt och det är vi också intresserade av, säger Sonny Karlsson.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved