Herr
2021-04-12 14:23:47
Rasmus Lindgren om premiären: "Vi skapar inte tillräckligt med chanser"

Besvikelsen ligger fortfarande kvar, men lite distans och reflektion gör att det dagen efter match går att se saker och ting på ett mer nyanserat sätt. Kapten Rasmus Lindgren berättar vad som gick fel i premiären mot Halmstad och vad laget måste göra för att bli framgångsrika framöver.

 

Hur är känslorna så här dagen efter premiären?

– Det är naturligtvis fortfarande besviket, det var inte vad vi ville ha i första matchen. Samtidigt måste vi hitta ny energi igen och förbättra de saker som vi inte gjorde bra till nästa match. Nu riktas fokus mot Malmö istället. 

 

Det har varit en ganska bra försäsong med framgångar i cupen, då kommer helt plötsligt detta. Hur blir känslan i laget?

– Det blir en stor besvikelse att vi inte gjorde det bättre igår. Däremot har vi inte varit supernöjda med hur spelet har sett ut under försäsongen, inte jag i alla fall. Så vi känner att vi fortfarande har saker att förbättra, vilket jag tror kommer hända också. 

 

Efter genrepet mot Varberg tyckte Andreas Alm att det fanns saker att förbättra i motståndarnas omställningsspel, hur tycker du att det såg ut i gårdagens match?

– Det var inga problem tycker jag. De låg väldigt lågt i positionerna och var inte så farliga i deras kontringar, jag tror det bara var en gång som de hade en riktigt vass omställning. Annars var det en match som kanske borde ha slutat 0-0, därför är det så klart extra surt att vi släpper in ett. Det var en jämn match där vi antagligen skapar lite vassare lägen de få gångerna vi var uppe. 

 

Är det den lilla extra spetsen i de avgörande lägena som du tycker att ni behöver förbättra eller finns det andra saker också?

– Jag tycker att det finns mycket som vi behöver förbättra. Vi skapar inte tillräckligt med chanser igår, där behöver vi bli mycket bättre. Jag tycker inte att vi släpper till så mycket chanser defensivt heller, däremot får de ju en chans mot slutet och sätter den.

 

Om vi blickar framåt mot veckan som kommer, vad ska ni fokusera på på träning och hur tar ni er an matchen mot Malmö på söndag?

– Vi ska försöka ha en så bra vecka som vi kan. Vi har bara spelat en match, så vi kan inte gräva ner oss utan nu är det fullt fokus på vad vi ska göra mot Malmö och hur vi ska spela mot dem. Det kommer bli en rolig match!

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved