Herr
2021-06-18 13:51:31
Rätt inställning i fokus inför första träningsmatchen

I måndags gjorde de sin första träning med laget, nu har det blivit dags för nya tränarna att spela första matchen med BK Häcken. Imorgon väntar Örebro i vad som blir första testet för Per-Mathias Högmo och Martin Foyston. Då vill huvudtränare Högmo att spelarna visar rätt inställning, både nu och framöver.

Första veckan efter semestern går mot sitt slut och BK Häcken är mitt uppe i förberedelserna inför den Allsvenska omstarten. Nya tränarna får en startsträcka innan allvaret står för dörren, något som huvudtränare Högmo uttryckte positiva tankar om i måndags.
– Det är gynnsamt för oss att börja med två träningsmatcher träningsmatcher. Det gör att vi kan få en del svar som vi är ute efter och se var vi står innan serien drar igång, sa han då.
Förutom Örebro imorgon ska BK Häcken också spela träningsmatch mot Halmstad innan Allsvenskan återupptas med möte mot AIK den 4 juli. Innan dess ska laget vässa ihop sig i ett delvis nytt sätt att spela och nya metoder. Högmo och Foyston har hunnit med totalt fyra träningar inför deras första match och med det är det svårt att säga vad som kan förväntas av laget.  
– Det ska bli spännande att se var vi står, jag hoppas att vi kan komma igång med lite av det som vi har tränat på i veckan och att vi ser de linjerna i spelet. Vi lär känna spelarna mer och mer för varje dag och varje träning som går. Just nu är vi i en process där vi jobbar för att sätta vår idé och våra principer. Det är något som tar tid och som vi behöver träna oss till, det kommer inte gratis, säger Per-Mathias Högmo.  
På träningarna i veckan har mycket fokus legat på att slipa på detaljer samt att bygga ihop en gemensam vision och inställning. Just rätt inställning är något som Högmo förväntar sig att se från spelarna i morgondagens match såväl som under varje träningspass.
– Vi måste vara närvarande och koncentrerade varje sekund, varje träning, varje match. Det är väldigt viktigt att vi bygger upp en sådan kultur. Då utvecklar vi vår mentalitet, vår fysik och vårt sätt att spela. Det är det vi är ute efter att skapa här, säger han.
Exakt hur laget kommer att formeras släpps imorgon. Däremot kan vi avslöja att Peter Abrahamsson kommer att starta i mål och spelar därmed sin första match på ett knappt ett år.


Truppen: Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Valgeir Lunddal, Aiham Ousou, Tobias Carlsson, Johan Hammar, Godswill Ekpolo, Oskar Sverrisson, Alexander Faltsetas, Erik Friberg, William Milovanovic, Bénie Traore, Patrik Wålemark, Jack Lahne, Leo Bengtsson, Leonardo Farah Shahin, Alexander Jeremejeff.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved