Regerande mästaren utslagen ur cupen - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-06-25 19:56:24
Regerande mästaren utslagen ur cupen

Regerande mästaren BK Häcken är utslagen ur Svenska Cupen. Elfsborg var starkast i kvartsfinalen på Bravida och vann med 2-1.

– Det är väldigt tomt just nu, säger Alexander Faltsetas.


Det var soligt. Det var varmt. Efter matchen var det mörkt. För det var ju inte så här vi ville att det skulle sluta. Förhoppningen om en tredje cuptitel på fem år smälte bort i den 30-gradiga värmen på Bravida Arena. Ett starkt Elfsborg blev för svåra och cupäventyret är över för den här gången.

– Nu är man väldigt uppgiven. Att åka ur cupen när man väntat så länge på det. Men man kan inte göra så mycket mer än att gå igenom matchen imorgon, prata om det positiva och negativa och sen får man glömma den och så är det upp på hästen igen, säger Alexander Faltsetas.


Det var motståndarna som öppnade matchen bäst. Duktige Rasmus Alm sprang till sig ett bra läge redan efter åtta minuter, men ensam med Peter Abrahamsson fick han inte till skottet. Elfsborg trummade på med starka löpningar och fina kombinationer, därför kom Ali Youssefs gyllene läge lite överraskande. Efter ett inlägg från höger var han plötsligt helt ensam på den bortre stolpen men han fick inte till avslutet utan bollen gick över mål. 

Efter vattenpausen halvvägs in i halvleken fick hemmalaget bättre ordning på spelet och matchbilden jämnade ut sig. Prov på det kom när Jasse Tuominen fint spelade fram Daleho Irandust i djupet. ”Dalla” kom in från höger i straffområdet men när han ska skjuta blev han rejält störd av en Elfsborgsback. Hemmalaget vädjade efter straff men så blev det inte. Känslan var att Elfsborg nog inte hade protesterat något större om det hade blivit straff där.

– Det är små marginaler åt båda håll. Vi hade kunnat få straff där och kommit i ledning, säger Alexander Faltsetas. 


Samtliga tre mål föll i den andra halvleken och Boråsarnas bägge mål kom till efter långskott. Det avgörande målet touchade en spelare på vägen fram och ställde Peter Abrahamsson i målet.

–De får det lite turligt, den tar på en spelare, det är små marginal som sagt och man önskar att den hade studsat åt vårt håll också. 


Elfsborgs första mål kom när de ställde om blixtsnabbt efter en hemmahörna. När Rasmus Alms passning blockades valde han att skjuta och bollen smet in till höger om Peter Abrahamsson. I ett par moment innan kontringen var ett par hemmaspelare olyckliga i brytningssförsöken och Elfsborg kom plötsligt i två-mot-ett-läge.

Tidpunkten för det målet kom inte riktig logiskt sett till matchbilden. BK Häcken inledde andra halvlek starkt men ändå hamnade man i underläge för fjärde matchen i rad. Det skulle dock bara dröja åtta minuter innan inbytte Leo Bengtsson gjorde, precis som han gjorde mot Sirius, mål. Han visade prov på sin enorma snabbhet när han petade fram bollen och rusade förbi en Elfsborgsförsvare. Han fick det att se väldigt enkelt ut att göra mål. 

– Det känns som vi var lite starkare när vi kvitterar men så får de 2-1 och får energi av det. Vi går ner oss lite och det blir lite desperation i slutet. Då blir det oftast inte så bra spel, utan mest på chans, fortsätter Faltsetas.


Ja, stärkta av målet fortsatte Bollklubben att spela bra men en ny kalldusch skulle alltså komma. Segermålet kom med knappt 20 minuter kvar. Därefter fick Bollklubben jaga för att komma ikapp. Den här gången gick det inte.

– Just nu känns det uppgivet och tomt. Det här var något som vi väntat på – kvartsfinal och försvara titeln. Vi krigar i 95 minuter men lyckas inte ta oss vidare. Det är tufft, det är väldigt speciellt hela den här känslan. Först en jättelång försäsong, och nu väldigt tätt med matcher och så har vi inte fått med oss de resultat vi velat ha. Men får man en seger så växer man och då börjar man flyga lite och så får man rida lite mer på den vägen. Nu har vi inte fått det så vi måste kriga över den tröskeln, säger Alexander Faltsetas


BK Häckens tränare Andreas Alm tycker att Elfsborg vann välförtjänt:

– Jag tycker att Elfsborg var bättre än oss på alla sätt och vis. Totalt sett har de fler målchanser än oss. De är starka och jobbar som fan, när de blir trötta så jobbar de ännu mer. Jag tycker att vi var sådär idag. Jag tycker att det mesta i vår offensiv var sådär, säger han.


På måndag är det dags för nästa match, allsvenskt möte med Helsingborg står på programmet. Även den spelas på Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.