Regeringen gav inget besked i publikfrågan - BK Häcken BK Häcken
Föreningen
2020-09-24 14:57:46
Regeringen gav inget besked i publikfrågan

Regeringen meddelade i dag att den inte har fattat beslut om lättnader när det gäller restriktionerna för allmänna sammankomster. Det innebär att BK Häckens allsvenska matcher tills vidare fortsatt kommer att spelas utan publik.


Regeringen gick i slutet av augusti ut med informationen att en ny förordning skulle arbetas fram, för att kunna lätta på restriktionerna kring antalet personer som tillåts på vissa offentliga tillställningar, till exempel idrottsevenemang, från 1 oktober. Folkhälsomyndigheten rekommenderade i sitt remissvar att maxgränsen höjs till 500 personer.

Men på dagens presskonferens med statsminister Stefan Löfven, socialminister Lena Hallengren och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson, meddelade regeringen att den inte fattat några beslut om lättnader i restriktionerna, på grund av utvecklingen den senaste tiden med ökad smittspridning i samhället.

BK Häcken har en framarbetad plan för hur vi på ett tryggt och säkert sätt kan genomföra våra matchevenemang med en begränsad publik. Kommer ett beslut om att lätta på restriktionerna, finns en beredskap för hur vi ska gå tillväga. Vi återkommer med mer information kring det när ett eventuellt beslut är fattat.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.