Rekordtryck på årskortsförsäljningen - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-02-12 15:21:00
Rekordtryck på årskortsförsäljningen

Intresset för BK Häcken fortsätter att växa. Försäljningen av årskort stiger med 14 procent, jämfört med motsvarande tidpunkt i fjol.


De två senaste säsongerna har BK Häckens publiksnitt ökat med 21 procent. Ser man till årskortsförsäljningen talar mycket för att den positiva trenden fortsätter 2020. Med en vecka kvar till tävlingssäsongen går igång, med Svenska Cupen, är marknadschef Elin Öst Sandström förhoppningsfull.

– Vi vann en av två titlar i fjol och blev bästa Göteborgslag för tredje året i rad. Våra sportsliga framgångar de senaste åren är förstås en stark faktor till vår positiva publikutveckling och med flera färska landslagsmän i truppen, kryddat med talanger med stor potential, märker vi att det finns ett stort sug efter att se hur årets lag kan mäta sig med de andra topplagen i Sverige, säger hon.

Extra stort intresse ser hon från Hisingsborna för att följa truppens två stora talanger från Biskopsgården – Ali Youssef och Imam Jagne – som gått hela vägen från BK Häckens breddverksamhet till A-laget.

– Det finns en stor stolthet från både unga och gamla här på ön över att vi på Hisingen kan få fram spelare med sådan potential. När Ali Youssef och Imam Jagne kliver in på Bravida i den gulsvarta tröjan, föder det drömmar hos så många på läktarna. Ungdomar som ser att det går. Det blir en del av upplevelsen på våra matcher, där känslan av gemenskap och det personliga bemötandet är de kanske viktigaste anledningarna till att våra besökare vill komma tillbaka, säger Elin Öst Sandström.

Det växande intresset för Bollklubben syns inte bara i kurvan för årskortsförsäljning. Under 2019 nådde klubben över 30-miljonersgränsen i partnerintäkter och närmar sig därmed de största klubbarna i Sverige. Även BK Häckens digitala kanaler fortsätter att växa: under fjolåret ökade följarantalet på Instagram med 78 procent, BK Häckens hemsida hade 41 procent fler unika besökare och BK Häcken Live ökade i antalet nedladdade appar med 74 procent.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.