Robert Vilahamn ny assisterande tränare i BK Häcken - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-11-07 15:03:14
Robert Vilahamn ny assisterande tränare i BK Häcken

BK Häcken förstärker ledarstaben – in som ny assisterande tränare kommer Qvidings succétränare Robert Vilahamn, 36.

– Vi får in ny inspiration, lite nya tankar och nya infallsvinklar, säger BK Häckens sportchef Sonny Karlsson.


Robert Vilahamn har de senaste två säsongerna tränat Qviding, där han gjort succé. Två raka seriesegrar gör att Göteborgslaget spelar i Division 1 nästa år. Men istället för att följa med dit fortsätter han tränarkarriären i BK Häcken.

– Robert har jobbat med ett talangfullt lag och gjort det bra. Han har drivet att utvecklas och som lärare i grunden är han pedagogiskt utbildad och skicklig att ta spelare, säger Sonny Karlsson.


I Qviding har han kombinerat tränarjobbet med ett civilt heltidsjobb. Att kunna arbeta som tränare på heltid var kravet för att fortsätta tränarkarriären. Den möjligheten får han i BK Häcken.

– BK Häcken är en proffsig förening som ligger rätt i tiden för mig, det gick inte att säga nej till det här. Föreningen andas framtid både med organisationen och målsättningar och det känns som rätt förening för mig, säger Robert Vilahamn.


Robert, som även har spel med IFK Göteborg från början av 2000-talet på meritlistan, träffade BK Häckens tränare Andreas Alm förra veckan – ett möte som bådar gott inför det kommande samarbetet.

– Andreas pratade om att skapa en bättre dynamik för att ta nästa steg, inte minst med anfallsspelet, och jobba på ett sätt där vi bollar mycket idéer med varandra för att driva det framåt, vilket tilltalar mig. Jag är en aktiv och driven person och hoppas kunna komma in med mycket energi. Jag har dessutom stått för en liknande fotboll i Qviding, där vi har gjort mycket mål, säger han.


Även Andreas Alm är nöjd med tillskottet i tränarstaben.

– Utifrån det vi arbetar med nästa år så ger det här oss större möjligheter att utvecklas, säger han.


Avtalet med Robert är skrivet på ett år. Andreas Alm förlängde i somras sitt nuvarande kontrakt med Bollklubben över säsongen 2022. Teddy Olausson och Christian Lundström är kvar i sina assisterande tränarroller.  


Fakta: Robert Vilahamn

Ålder: 36 år.

Tränarkarriär: 2019–2018 Qviding FIF, 2017–2016 Örgryte IS U19, 2015–2009 Ytterby IS.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.