Dam
2023-11-15 21:47:53
Rosa Kafaji efter Champions League-segern i Paris: ”Viktigt mål – viktig vinst”

BK Häcken inledde Champions League-gruppspelet med en bortaseger mot Paris FC. Det efter mål av Rosa Kafaji och Anna Sandberg.

– Det var riktigt bra för självförtroendet. Vi hade en revansch att ta från helgen och vi tog med oss det in hit, säger Rosa Kafaji.

 

BK Häcken ställdes under onsdagskvällen mot Paris FC – ett lag som tidigare slagit ut såväl Arsenal som Wolfsburg. Men Bollklubben var numret för stort för uppstickaren och vann matchen med 2–1. Det var Rosa Kafaji som inledde målskyttet i den 29:e matchminuten när hon placerade bollen in i mål efter att ha tagit emot en genomskärare från Anna Anvegård. Målet var hennes första i Champions League.

– Det var riktigt skönt, det är någonting man verkligen har önskat att göra. Det var väldigt skönt för mig, säger Rosa Kafaji.

 

Bara elva minuter in i den andra halvleken kunde BK Häcken utöka ledningen till 2–0 efter att Anna Sandberg dragit till med en halvvolley från utkanten av straffområdet. Paris FC kvitterade tre minuter senare på straff men närmare än så kom aldrig Paris FC. Det innebär att BK Häcken står på tre poäng till nästa torsdags hemmamatch på Hisingen mot Real Madrid.

– Det här var jätteskönt och jag är jättestolt. Det var viktiga poäng för oss. Det är en tuff grupp som vi är i så varje poäng är viktig. Jag tycker att vi gör en stark insats i dag. Vi spelade nyss match och att komma hit och göra en sådan kämpainsats tycker jag är jättestarkt av oss, säger Jennifer Falk stod för en jätteräddning i slutet av den första halvleken.
 – Personligen kändes det bra. Jag fick göra några räddningar, sen så fick jag bra hjälp av laget. Vi försvarade med hela laget och gjorde det jättebra, säger hon.


🎟 Säkra din biljett till hemmamatchen mot Real Madrid nästa torsdag.

 

BK Häcken – Real Madrid

Datum: Torsdag 23 november.

Matchstart: 18.45.

Plats: Hisingen Arena.

 

BK Häckens matcher i Europaspelet presenteras i samarbete med våra partners: Exe Måleri, BRA, Kopparberg, Brion, Västia Parkering och Gevab Group.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved