Rubensson inför PSG: "Mäta oss med vilket lag som helst" - BK Häcken BK Häcken
Dam
2022-09-20 18:30:00
Rubensson inför PSG: "Mäta oss med vilket lag som helst"

BK Häcken har tagit sig till Paris för att spela första matchen av två i kvalet till Champions League. På andra sidan står förra årets semifinalister – Paris Saint-Germain.

– Går vi ut och gör det vi är bra på kan vi mäta oss med vilket lag som helst, säger Elin Rubensson.

 

BK Häcken drog Paris Saint-Germain i lottningen till Champions League. Paris Saint-Germain åkte förra året ut i semifinalen mot Lyon – som därefter tog hem Champions League i finalen.

– Det kommer att bli en jättetuff match men det ska bli en väldigt häftig och rolig match. Det är alltid kul att få mäta sig mot bra lag ute i Europa. Vi ska göra allt vi kan, säger Elin Rubensson.

 

Ett bra resultat är ett måste till den andra matchen som spelas den 28:e september, på Bravida Arena.

– Vi vet att PSG är ett oerhört starkt motstånd så det gäller att få med oss ett bra resultat så vi kan åka hem och göra en riktigt bra match på Hisingen.

 

Elin Rubensson har tidigare mött många av spelarna i Paris Saint-Germain, det i framförallt landslagssammanhang. 

– Det är ett lag med väldigt mycket skickliga spelare individuellt. Toppklass på varenda position. De är snabba och tekniska. Mittbackarna känner vi till. Amanda Ilestedt, som är en av mina närmsta vänner, henne har jag ju koll på. Men det är absolut ett lag som är i världsklass, säger Rubensson.

 

Förra året tog BK Häcken sig hela vägen till gruppspelet. Där lottades laget i samma grupp som Lyon, Bayern Munchen och Benfica. I år vill Elin Rubensson upprepa bedriften.

– Jag tror först och främst att vi inte ska tänka att det är PSG som vi möter. Vi vet hur bra vi är också. Det får vi inte glömma. Går vi ut och gör det vi är bra på kan vi mäta oss med vilket lag som helst. Jag tror att det gäller att gå ut, fokusera på oss själva. Vi vet vad vi kan – får vi ut det kan det gå riktigt bra.

 

Läget i truppen:

Loes Geurts är gravid. Lisa Löwing är höftskadad. 

 

Truppen:

Jennifer Falk, Livia Peng, Josefine Rybrink, Emily Madril, Elma Junttila Nelhage, Molly Johansson, Anna Sandberg, Aivi Luik, Anna Csiki, Filippa Curmark, Marika Bergman Lundin, Mille Gejl Jensen, Elin Rubensson, Hanna Wijk, Dora Zeller, Aisha Masaka, Andrine Hegerberg, Pauline Hammarlund, Anna Anvegård, Rosa Kafaji och Stine Larsen.

 

Paris Saint-Germain – BK Häcken

Datum: Onsdag 21 september.

Plats: Stade Jean-Bouin.

Matchstart: 20.30. 

 

Matchen visas på Sportbladet.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.