Rubensson och Gustafson vinner guldkängan 2022 - BK Häcken BK Häcken
Herr Dam
2022-11-21 18:00:00
Rubensson och Gustafson vinner guldkängan 2022

Förra veckan hölls omröstningen av guldkängan. Vinnare blev Elin Rubensson och Samuel Gustafson, som alltså enligt supportrarna utsågs till årets bästa spelare och därmed även vann guldkängorna för 2022.

 

Guldkängan har delats ut sedan 1975, och är ett pris där vinnarna röstas fram av supportrarna. Förra året tog Stina Blackstenius och Patrik Wålemark hem priserna. I år sållar sig även Elin Rubensson och Samuel Gustafson bland vinnarna av det prestigefulla priset.

– Det är alltid roligt med individuella priser. Det är ett bevis på att jag har gjort något bra. Jag är jätteglad och stolt, säger Elin Rubensson.

Elin Rubensson var med och ledde BK Häcken till nio raka segrar i sluttampen av OBOS Damallsvenskan.

– Framför allt nu under höstsäsongen kom vi upp i en väldigt bra form. Det blev en del mål och poäng. Vi har som lag fått mer kontinuitet, och sen tycker jag att jag framför allt gjorde en väldigt stark höst, säger Rubensson.

 

Samuel Gustafson var å sin sida med och tog hem BK Häckens första allsvenska guld. Han har, till följd av sina starka prestationer på planen, även blivit uttagen i den senaste landslagsuttagningen där han startade i bägge matcherna.

– Det är en ära att bli utnämnd och uppskattad av supportrar och medlemmar. Bravida Arena i allmänhet, och sektion G i synnerhet, har under mina år aldrig varit varmare och mer högljudd än i år och det är både en direkt framgångsfaktor för laget och en fröjd för oss spelare. Tack för det, och tack för ett fantastiskt år tillsammans! Jag vill också skicka med ett grattis till Elin Rubensson för hennes utmärkelse! säger Samuel Gustafson.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.