Rubensson tillbaka efter 545 dagar - BK Häcken BK Häcken
Dam
2021-03-26 18:15:55
Rubensson tillbaka efter 545 dagar

Imorgon avgörs det om BK Häcken når semifinal i årets cupspel när laget tar emot grupptvåan Linköpings FC i den sista gruppspelsmatchen. Comeback i truppen gör mittfältsstjärnan Elin Rubensson, som därmed också drar på sig den gulsvarta tröjan för första gången.

– Jag räknade ut att det är 545 dagar sedan jag spelade en tävlingsmatch, säger Rubensson.

 

Efter 1–0 mot Växjö och hela 8–1 senast mot Lidköping leder BK Häcken Grupp A på sex poäng. Samma antal poäng har morgondagens motståndare Linköpings FC, men med betydligt sämre målskillnad är bortalaget tvungna att vinna imorgon. Vid vinst eller oavgjort är BK Häcken klara för semifinal.

 

I truppen imorgon sticker ett namn ut – Elin Rubensson. Mittfältsstjärnan är tillbaka och gör comeback i en matchtrupp efter 545 dagar. Senaste tävlingsmatchen hon spelade var mot Vittsjö 29 september 2019, men nu är landslagsspelaren äntligen tillbaka.

– Jag har längtat så mycket efter det här. Det har varit jobbigt att sitta vid sidan, men nu känns det jättekul. Det var längesen man spela, så det är en speciell känsla, säger Rubensson och fortsätter:

– Det är en bra bit kvar till toppformen, men jag känner att det blir bättre och bättre för varje träning. Jag måste samtidigt påminna mig själv att jag varit borta från spel i väldigt många månader och att det tar tid att komma tillbaka.

 

Elin Rubensson är en av BK Häckens mest rutinerade spelare. Efter flera säsonger i Rosengård, där hon var med och tog flera SM-guld, flyttade hon till Göteborg FC inför säsongen 2015. Där var hon en nyckelspelare fram till dess att en hjärnskakning och därefter en graviditet hållit henne borta från spel. Rubensson var tidigare också bofast i det svenska damlandslaget och var med bland annat med och tog OS-silver 2016.

Nu börjar vägen tillbaka till toppformen och målet är inställt på att ta en plats i Mats Grens startelva.

– Just nu fokuserar jag på att försöka komma tillbaka i form och ta en plats i startelvan och få spela i Damallsvenskan igen. Sedan har jag sagt till mig själv att allt annat är en bonus. Det kommer ett OS i sommar och skulle jag komma med där hade varit jättehäftigt, men jag vet samtidigt att det är ett för orimligt krav att ställa på mig själv. Det hade inte varit schysst mot mig själv att ha den pressen.


Mats Gren inför matchen:

– Det är alltid roligt med sådana här avgörande matcher. Det blir en bra värdemätare för oss och ska bli spännande att se hur vi står oss mot ett lag som också förväntas ligga i toppen av Damallsvenskan i år. Likt oss är Linköping ett lag som försöker spela fotboll och de har ett offensivt tänk. Det kan förhoppningsvis passa oss och är vi på tårna imorgon kan vi få en del ytor. Att få tillbaka Elin och de andra som också varit borta under en längre tid är ju givetvis jätteroligt. Elin kommer bidra väldigt mycket med sina kvaliteter och sin rutin.

 

BK Häcken – Linköpings FC

Lördag 27 mars 14.00

Matchen sänds på Cmore.

 

Läget i laget: Elin Rubensson är tillbaka och redo för inhopp. Beata Kollmats är inte redo för matchspel ännu. Anna Csiki och Dylan Holmes står över med skadekänning.

 

Truppen: Jennifer Falk, Loes Geurts, Hanna Wijk, Emma Kullberg, Luna Nørgaard Gevitz, Lotta Ökvist, Johanna Rytting Kaneryd, Elma Junttila Nelhage, Filippa Curmark, Elin Rubensson, Milica Mijatovic, Filippa Angeldahl, Pauline Hammarlund, Dilja Zomers, Stina Blackstenius, Johanna Svedberg, Evelyn Ijeh, Julia Zigiotti Olme, Molly Johansson.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.