Rubensson tillbaka från start när BK Häcken tog andra raka segern - BK Häcken BK Häcken
Dam
2021-04-23 20:48:27
Rubensson tillbaka från start när BK Häcken tog andra raka segern

BK Häcken tog idag andra raka segern i OBOS Damallsvenskan när Växjö besegrades med 2–0. Gulsvarta målskyttar blev Pauline Hammarlund och Stina Blackstenius. För Elin Rubensson blev det hennes första start i OBOS Damallsvenskan sedan oktober 2019.

 

Vädergudarna har varit med BK Häcken de senaste matcherna och även idag strålade solen över Hisingen. Mats Grens startelva såg ut som sist, bortsett från en plats. Till vänster på mittfältet tog Elin Rubensson plats och gjorde därmed sin första start i OBOS Damallsvenskan sedan oktober 2019.

Just Rubensson var aktiv och tog för sig under första halvlek. Redan två minuter in slog hon ett inlägg som var nära på att resultera i mål, men avslutet var för tamt. Det var BK Häcken som höll i taktpinnen halvleken igenom, men halvlekens första riktigt klara målchans tillföll bortalaget. Växjös Madeline Gotta kommer helt fri, men Jennifer Falk kommer ut bra och gör en fantastisk räddning och tack vare henne undviker BK Häcken en mardrömsstart på matchen.

Istället, i den sextonde minuten, kommer 1–0 till BK Häcken. Ständigt duktiga Filippa Angeldahl slår en fin boll till Rubensson, som tar emot och slår ett fint inlägg till Stina Blackstenius. Landslagsanfallaren nickar förbi Växjö-målvakten och precis framför mål håller Pauline Hammarlund sig framme och sätter 1–0 på riktigt måltjuvsmanér.

Resten av halvleken domineras av BK Häcken och försvaret har god kontroll på Växjös offensiv, som inte får mycket utrymme. Några fler mål blev det dock inte.

I andra halvlek får vi en drömstart när Stina Blackstenius rinner igenom och sätter 2–0 distinkt bakom Katie Fraine i Växjö-målet, ribba in! Det är, nästan, det enda som händer sista 45. BK Häcken har full kontroll på halvleken och Växjö hade väldigt svårt att komma till målchanser mot ett ramstarkt BK Häcken-försvar. Det var mer en fråga ifall 3–0 skulle komma än 2–1. Med minuten kvar av ordinarie tid skulle också trean komma när Blackstenius kom helt fri, men avslutet gick utanför och matchen slutade med en stabil 2–0-seger för BK Häcken. Det var andra raka segern i OBOS Damallsvenskan och dessutom andra raka nollan för Jennifer Falk. En minst sagt härlig inledning på seriespelet. 


Ett stort glädjeämne i matchen var att mittfältsstjärnan Elin Rubensson gjorde sin första start i OBOS Damallsvenskan sedan oktober 2019. Hon såg pigg ut under sina 45 minuter och låg dessutom bakom Pauline Hammarlunds 1–0. 

– Jättekul att vi vann. Vi gör framförallt en stabil andra halvlek där vi stänger matchen och det var kul att få spela också, säger hon och fortsätter:

– Jag tycker att jag gör det ganska bra, försöker spela enkelt och lugnt. Sen behöver jag slipa på det sista, men det kommer. Har såklart en bit kvar till toppformen, men ju mer jag spelar desto närmare kommer jag.

– Vi får igång vårt passningsspelet bra idag. Vi hittar spelvändningar så att de får springa mycket, vi tröttar ut dem helt enkelt. Kunde blivit ett par mål till idag, men två räcker.


I nästa omgång, den andre maj, väntar Vittsjö på bortaplan. 


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.