Rytting Kaneryd jagar OS–plats - BK Häcken BK Häcken
Dam
2021-06-01 15:58:00
Rytting Kaneryd jagar OS–plats

Om en vecka inleds den sista internationella landslagssamlingen innan OS–slutspelet senare i sommar. Från BK Häcken kommer flertalet spelare att åka iväg, bland andra Johanna Rytting Kaneryd som siktar på att slå igenom på allvar i blågult.
– Mitt mål är att spela OS, säger hon.


Idag tog Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson ut landslagstruppen som samlas 7–15 juni och som ska spela två landskamper mot Norge och Australien. Från BK Häcken kommer hela sju spelare att delta. Jennifer Falk, Emma Kullberg, Filippa Angeldahl, Filippa Curmark, Stina Blackstenius, Julia Zigiotti Olme och Johanna Rytting Kaneryd är alla uttagna. Även Loes Geurts (Nederländerna), Luna Nørgaard Gevitz (Danmark), Anna Csiki (Ungern) och Milica Mijatovic (Serbien) kommer att åka iväg till respektive landslagssamlingar under juni månad.
Lägret är det sista innan OS–turneringen drar igång i slutet av juli. Detta är alltså sista chansen för spelarna att visa upp sig för landslagsledningen innan den sista gallringen görs.
För BK Häckens yttermittfältare Johanna Rytting Kaneryd är det tredje gången hon blir uttagen till landslagssamling. Tidigare under året gjorde hon sin debut i blågult och totalt har det blivit tre A–landskamper så här långt. Med en stark första del av säsongen i ryggen vill hon nu stärka sina aktier i landslaget och ta nästa steg.
– Det har känts bra länge och jag känner att jag är i bra form, att få komma med i den här truppen är ett kvitto på det. Mitt mål är helt klart att spela OS och detta är ett steg i rätt riktning, säger Rytting Kaneryd.
Vad tror du om dina chanser till att spela OS?
– Det är klart stenhård konkurrens och många väldigt bra spelare som är med. Jag ska bara fokusera på att ge 100% och visa vad jag kan, så får vi se hur långt det räcker.

Även U23–landslaget ska samlas under juni för en trenationsturnering med Frankrike och Finland. Där är 17-åriga Hanna Wijk uttagen, vilket innebär att totalt tolv Häckenspelare kommer att representera landslag under den kommande månaden.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.