Säker seger mot Falkenberg - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-10-03 17:01:54
Säker seger mot Falkenberg

Topplag mot bottenlag – då slutade det ungefär så som man hade kunnat föreställa sig. BK Häcken visade klassen och vann med komfortabla 3-0 mot Falkenberg. Samtliga tre mål kom i första halvlek. Johan Hammar, Patrik Wålemark och Alexander Søderlund målskyttar.


Tre sköna poäng in på kontot, tre mål framåt och hållen nolla. Men det höll på att bli en riktig mardrömsstart i matchen. Redan i den andra spelminuten var en Falkenbergspelare på väg att rinna igenom till ett friläge men Godswill Ekpolo var urstark när han jobbade sig ikapp och knep åt sig bollen. Istället blev det en gulsvart drömstart. Två minuter efter nästan-läget fick BK Häcken en högerhörna. Patrik Wålemark siktade in sig på planens längste spelare och Johan Hammar var klinisk när han satte huvudet till. 

– Andreas Alm sa till att Wålemark skulle sikta på mig. Han hänger upp den bra i luften så det var bara att knoppa dit den, säger Johan Hammar.


I omklädningsrummet efter matchen dividerades det dock om det kanske var Godswill Ekpolo som var sist på bollen.

– Han är nog också på den men jag tror jag är på den mest, haha. Jag säger att det är jag som gjorde målet, fortsätter Hammar.


En mycket skön start på matchen var det i alla fall, inte minst med tanke på att Bollklubben hamnat i underläge i de tre senaste allsvenska matcherna.

– Det var väldigt skönt att få den starten. Eftersom vi kom från 3-0-förlust mot Malmö så kunde vi släppa ner axlarna lite grann. Och när vi leder på hemmaplan så vet vi att det är svårt för motståndarna, fortsätter Hammar.


Det märktes att hemmaspelarna stärktes av ledningsmålet och spelmässigt var det stor gulsvart dominans. Bara fem minuter efter 1-0 var det ytterst nära 2-0. Erik Friberg slog en patenterad ”Friberg-passning”, det vill säga en millimeterprecis passning i djupet som friställde en medspelare. Ahmed Yasin tog med sig bollen perfekt och avslutade också perfekt. Nästan. Chippen räddades på mållinjen av en Falkenbergspelare.


Men 2-0 skulle snart komma. Slarv i bortalaget gjorde att Bollklubben kom i ett tre-mot-tre läge. Daleho Irandust spelade fram till Patrik Wålemark med en delikat passning i djupet. Wålemark tackade och tog emot, rundade Viktor Noring i Falkenbergs mål och satte bollen i det öppna målet. Hans tredje allsvenska mål.

Matchen kändes nästan avgjord redan då. Med tio minuter kvar av första halvlek förstärktes den känslan ytterligare. I ett snabbt anfall hittade Adam Andersson till Ahmed Yasin inne i straffområdet och med en väl avvägd snett inåt bakåt-chip serverade han Alexander Søderlund som satte dit skallen och knoppade in bollen stolpe in. 

3-0 efter halva matchen.


Falkenberg gjorde tre byten i paus för att försöka åstadkomma något men de skapade egentligen inga farligheter under andra halvlek. Bollklubben var snarare närmare att utöka ledningen.

– I andra börjar de jaga lite mer och vi får lägen och borde väl gjort något mer i mål.

Vi spelar av det mest i andra, vi behövde inte stressa och göra mål utan kan ta det lugnt, säger Hammar.


För Johan Hammar var det första starten sedan matchen mot Varberg hemma i augusti.

– Det var härligt. Först och främst extremt roligt att spela och sen ett mål på det är perfekt.


Segern gör att BK Häcken tar sig upp till andra plats i tabellen igen, då toppkonkurrenten Elfsborg idag förlorade mot Örebro. Serieledaren Malmö möter Kalmar imorgon.

– Det betyder tre poäng och att vi går upp på andra plats igen och att vi sätter i alla fall någon sorts press på Malmö. Det var tunga huvuden efter förlusten mot dem, det kändes lite som att tåget började rulla. Nu har vi mött dem två gånger och kan inte påverka vad de gör, nu får vi se till att spela så bra vi kan, avslutar Johan Hammar.


Noterbart och glädjande var att vi idag också fick se en allsvensk debutant. Leonard Farah Shahin, 17 byttes in i matchminut 90 och fick några minuter. Det ska bli spännande att följa hans framfört framöver.


Nu är det landslagsuppehåll. Nästa match är mot Helsingborg på bortaplan den 19 oktober.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.