Samir Maarouf klar för AFC Eskilstuna - BK Häcken BK Häcken
Herr
2022-06-22 16:00:00
Samir Maarouf klar för AFC Eskilstuna

Samir Maarouf lämnar BK Häcken. Han går på korttidslån till AFC Eskilstuna tills att transferfönstret öppnar – därefter blir övergången permanent. 

– Vi önskar honom all lycka och en god fortsättning, säger Martin Ericsson, sportchef i BK Häcken. 

 

Samir Maarouf kom till BK Häckens U17-lag från Gais ungdomsakademi. Han har därefter gått hela akademivägen upp till BK Häckens A-lag. Förra året var han utlånad till Vasalund och fick därutöver sex inhopp i Allsvenskan för BK Häcken.

I vintras fick Maarouf sitt kontrakt förlängt över 2022 – men nu står det klart att han lämnar för AFC Eskilstuna. Han går på lån fram till dess att sommarfönstret öppnar den 15 juli. Därefter blir övergången permanent.

– Det är alltid tråkigt att släppa en egen produkt. Samtidigt tror jag att det är rätt steg för honom i hans karriär just nu, säger Martin Ericsson.

 

BK Häcken, som leder Allsvenskan, har dessutom en tuff konkurrenssituation vilket har försvårat Maaroufs möjligheter att slå sig in i startelvan.

– Vi har en bred trupp i dagsläget. Som ung spelare tror jag att det är farligt att komma för långt från speltiden. Det här handlar främst om att han ska kunna fortsätta sin utveckling och just nu finns det inte plats hos oss.

 

Att Maarouf lämnar för AFC Eskilstuna, som tampas i toppen av Superettan, är något som Martin Ericsson inte ser som ett dåligt kvitto – utan snarare tvärtom.

– Det är viktigt för klubben att det finns en ambition om att ha så många egna spelare som möjligt i elitmiljö. Det är en fjäder i hatten för vår verksamhet.

 

Samir Marouf är glad för sin tid i BK Häcken, samtidigt ser han framemot sin kommande tid i AFC Eskilstuna.

– Jag är tacksam för tiden i BK Häcken. Det har varit en fin lärdomsperiod och jag lärt mig mycket. Här har jag utvecklats som människa och som fotbollsspelare, säger han.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.