Herr
2021-08-28 12:00:00
Samir Maarouf lånas ut

20-årige Samir Maarouf kom till BK Häcken 2017 och lyckades i fjol spela till sig ett A-lagskontrakt. Nu står det klart att han lånas ut till Vasalund.

 

Samir Maarouf fostrades i Balltorps FF och gick därefter till GAIS innan han anslöt till BK Häckens akademi 2017. Med fart, teknik och en fantastisk frisparksfot dominerade han stundtals akademiserierna och i fjol belönades han med ett A-lagskontrakt.

Hans första år har dock spolierats av skador och i jakten på speltid lånas han nu ut till Vasalund, som just nu placerar sig på en femtonde plats i Superettan.

– Det känns kul, det blir lite som en nystart för mig i år. Jag hoppas kunna få så mycket speltid som möjligt för att kunna utvecklas och komma tillbaka som en bättre fotbollsspelare. Jag är glad över att få den här chansen och att Vasalund tror på mig, nu hoppas jag kunna hjälpa laget på bästa sätt under höstsäsongen, säger Samir Maarouf.

 

Sportchef Martin Ericsson:

– Det är viktigt att våra unga spelare får kontinuerlig speltid för att fortsätta utvecklas. Efter en något skadefylld vår för Samir, så har det efteråt mest handlat om inhopp i A-laget. Med denna chans är förhoppningen att Samir ska kunna få en höst med mycket speltid för att göra sig redo att kriga om en plats i BK Häcken igen till nästa säsong.

 

Lånet är en del av ett föreningssamarbete mellan klubbarna, vilket gör det möjligt för spelaren att representera båda klubbarna under hösten.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved