Herr
2024-08-15 10:00:00
Samuel Leach Holm är klar för BK Häcken

Den 26-årige mittfältaren Samuel Leach Holm byter Djurgårdens IF mot BK Häcken. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över år 2027.

– Det känns fantastiskt skönt. Jag är jättemotiverad. Detta ska bli väldigt kul, säger nyförvärvet.

 

Samuel Leach Holm har IFK Österåker som moderklubb. Som elvaåring tog han steget till Djurgårdens IF. Efter att ha lämnat DIF inför säsongen 2016 har han fram till ifjol spelat A-lagsfotboll i Åtvidabergs FF, Sollentuna FK, Västerås SK, Dalkurd FF och IF Brommapojkarna. I samband med IF Brommapojkarnas avancemang till Allsvenskan år 2022 utsågs han till årets mittfältare i Superettan. Inför årets säsong återvände Samuel Leach Holm till Djurgårdens IF. Efter en halv säsong där tar mittfältaren, som gjorde A-landslagsdebut mot Estland i januari, klivet till BK Häcken. Han har nu skrivit på för tre och ett halvt år i Bollklubben.

– Det känns fantastiskt kul att vara här. Jag har fått väldigt bra intryck och tycker att alla spelare och ledare samt personal på kontoret har varit extremt trevliga. Alla skrattar mycket och det är väldigt god stämning, säger Samuel Leach Holm.


 Bollklubbens spelsätt tilltalar den spelskicklige mittfältaren.
 – Jag tycker att BK Häcken spelar en fotboll som jag själv passar bra in i. Det handlar om en passningsorienterad fotboll med mycket kreativitet, rörelse och hög intensitet. Klubben har väldigt skickliga spelare och ledare. Det gör att man kan skapa tid för sig själv och andra med boll och att man kan sätta sig själv och andra i bra lägen, säger nyförvärvet.

Han längtar efter att få göra debut i den gulsvarta tröjan.

– Jag hoppas att jag ska kunna komma in och bidra med mitt spel, både offensivt och defensivt. Jag hoppas kunna bidra till att BK Häcken vinner matcher under höstsäsongen. Målet är att nå en topp-tre-position i Allsvenskan. Sedan hoppas att mina lagkamrater vinner playoff-spelet i UEFA Conference League.

26-åringen har en hälsning till BK Häcken-supportrarna:

– Jag hoppas att alla supportrar kommer till Bravida Arena och till alla bortaarenor, så ska vi se till att ha fantastiskt kul ihop, säger Samuel Leach Holm.

 

BK Häckens sportchef Martin Ericsson är mycket nöjd över att kunna knyta Samuel Leach Holm till sig.

– Samuel är en spelare som vi följt sedan hans tid i IF Brommapojkarna. Det är en spelskicklig och hårt arbetande spelare som kan användas som både defensiv och offensiv mittfältare i vårt system. Det är en smart spelare som vi tror kommer kunna anpassa sig snabbt till vårt spelsätt och som med sin fina fot ger oss ytterligare dimensioner i vårt spel. Vi hälsar Samuel varmt välkommen till klubben, säger Martin Ericsson.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved