Schweizisk landslagsmålvakt till BK Häcken - BK Häcken BK Häcken
Dam
2022-07-04 14:00:00
Schweizisk landslagsmålvakt till BK Häcken

Schweiziska landslagsmålvakten Livia Peng är klar för BK Häcken. EM-målvakten har skrivit på ett kontrakt med gulsvart som gäller till och med sommaren 2025.

– Jag vill vinna titlar och ge allt, säger 20-åringen.

 

Livia Peng kommer närmast från FC Zürich och förbereder sig just nu för EM med Schweiz. Hon väntar på sin debut i A-landslaget men står noterad för fem U19-, 13 U17- och två U16-landskamper.

– Jag är väldigt glad över att skriva på för BK Häcken och jag kan inte vänta på att starta mitt nya äventyr. Jag vet att BK Häcken har stora mål om att vinna ligan, cupen och matcher i Champions League. BK Häcken tar fram unga spelare och utvecklar dem. Jag ser mycket fram emot denna nya erfarenhet och ett nytt äventyr i ett nytt land. Jag är väldigt exalterad, säger Livia Peng.
20-åringen beskriver sig som spelare på följande sätt:

– Jag är en väldigt offensiv målvakt med stor vilja och beslutsamhet. Jag tycker att jag har bra karisma och är modig. Jag är väldigt aktiv i matcherna och försöker alltid vara spelbar.

Hon vet vad hon vill tillföra till laget.

– Det viktigaste inom fotbollen är glädjen. Och jag tror att jag kan bidra med det till laget. Jag är också väldigt ambitiös och vill hjälpa laget att uppnå dess mål. Jag vill hjälpa laget att vinna matcher genom mitt offensiva spelsätt.

Livia Peng håller OBOS Damallsvenskan högt.

– För mig är den svenska ligan en topp-fem-liga i Europa. Det svenska landslaget har redan firat många framgångar. De tre bästa lagen i Sverige är med i Champions League. Många spelare kan ta steget från Damallsvenskan till en toppklubb.

Hon tillhör den schweiziska trupp som ska spela EM i England, där de bland annat ställs mot Sverige i gruppspelet.

– Det blir mitt första mästerskap så jag kommer att ta in erfarenheten och lära mig mycket.
Christian Lundström som är fotbollsansvarig för BK Häckens elitverksamhet på damsidan, är nöjd med värvningen.
– Livia är en väldigt talangfull och målinriktad spelare. Hon är redan med i sitt första mästerskap i sommar och vi tror mycket på henne. Hon är den typ av målvakt vi sökt och hon har en bra karaktär och professionalitet, säger Christian Lundström.

Välkommen till Hisingen, Livia Peng!


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.