Seger i årets sista match - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-11-21 20:24:09
Seger i årets sista match

2019 års sista match för A-laget slutade i en 3-2-seger mot Norrby IF. Norrby inledde målskyttet, men BK Häcken vände och vann efter två mål av Patrik Wålemark (och en assist!) och ett av Gustaf Nilsson.


BK Häcken inledde bäst och höll i taktpinnen, men det var boråsarna som fick in första bollen efter 18 minuter. Ledningen blev dock kortvarig, för fyra minuter därpå nickade Gustaf Nilsson in kvitteringen efter ett snyggt inspel av Patrik Wålemark.


Andra halvlek inleddes likt den första, men den här gången var det BK Häcken som fick in halvlekens första mål när Patrik Wålemark fick göra sitt andra mål sedan han kom till klubben i början av november. Domaren hann dock knappt blåsa innan Norrby kvitterade genom den före detta BK Häcken-spelaren Dardan Rexhepi.


BK Häcken skulle dock få det sista ordet och ännu en gång var det Patrik Wålemark som målade. 3-2 kom i den 73:e minuten, vilket fick bli säsongens sista mål.


Tvåmålsskytten Patrik Wålemark gjorde idag sin tredje start sedan han kom till Bollklubben för knappt tre veckor sedan. Mål mot Ljungskile, pigg på sin kant mot Halmstad och nu två mål och en assist mot Norrby. Ett hyfsat facit för 18-åringen som senast kommer från Division 2-spel med Qviding.

­­­– Jag har kommit in jättebra i gruppen och det känns skönt att göra poäng, vilket är det jag ska göra. Det är mer fysiskt och högre tempo än vad jag är van vid, men jag tycker att jag hänger med och första tiden har känts bra, säger han efter matchen.


Förutom Patriks poängsuccé bör vi också nämna en a-lagsdebutant. 16-årige Emin Hasic fick hoppa in på vänsterbacken med drygt åtta minuter kvar.  ­


Med den här matchen, som var den femtionde i år, stänger vi nu säsongen 2019. Nästa vecka går spelarna på ett välbehövligt juluppehåll innan uppladdningen inför 2020 börjar.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.