Seger i Borås när BK Häcken premiärspelade mot Norrby - BK Häcken BK Häcken
Herr
2023-01-20 19:25:29
Seger i Borås när BK Häcken premiärspelade mot Norrby

BK Häcken vann med 5–2 mot Norrby i den första matchen för året. Bénie Traore gjorde mål efter att ha varit bara några sekunder på plan.

– Vi är redo när säsongen startar, säger Bénie Traore.

 

Matchen började med ett mycket starkt bollförande BK Häcken, där den unga och skickliga mittfältstrion bestod av Pontus Dahbo, Sebastian Tipura och Sigge Jansson. Men trots ett starkt bollförande BK Häcken var det Norrby som gjorde dagens första mål efter att Max Andersson satt dit den efter en omställning. Men BK Häcken låg på, och utdelningen skulle komma. Det när unge Tipura fick sätta lagets första mål för året.

– De unga spelarna spelade bra, de har tränat med oss i tre dagar. De gjorde det väldigt bra i dag, säger Bénie Traore.

Till den andra halvleken byttes hela startelvan ut. Men framför allt var det Bénie Traore som byttes in. För efter bara några sekunder var han framme och satte dit sitt första mål för säsongen.

– Det sätter en god känsla, det känns alltid bra att göra mål. Första matchen för säsongen, det är bra att få tillbaka en bra känsla. Vi vinner och vi spelar bra, säger Traore som bara fem minuter senare var framme igen.

– Jag är redo, om bollen kommer till mig så gör jag mål. Larsen passade till Lund, och jag står där jag ska stå och gör mål, säger dagens tvåmålsskytt.

 

 

BK Häcken ökade trycket alltefter vad matchen led. Olden Larsen kunde mot slutet av matchen trycka in ett långskott och Ibrahim Sadiq kunde med matchens sista spark sätta 5–2-målet för BK Häcken på straffspark.

– Det blir annorlunda i år, nu kommer vi in som svenska mästare. Men det är bara bra för oss. Vi tar med oss vårt självförtroende. Det är bekvämt att vara svenska mästare, det är lätt att spela med självförtroende. Man kan spela sitt spel och bara visa upp sig själv, säger Traore.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.