Herr
2019-08-21 20:04:30
Seger i cupkvalet

Det blev seger och avancemang till Svenska Cupens gruppspel nästa säsong när vi bortabesegrade Qviding FIF med 3-1.

Division 2-laget Qviding gick ut och visade noll respekt för Bollklubben. Hög press, bra intensitet och goda intentioner i offensiven. Båda lagen hade svårt att få till de där riktigt heta målchanserna och vår offensiv hackade en aning samtidigt som Qviding verkligen bjöd upp till kamp. 35 minuter in i matchen rivs Ali Youssef ned i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten. Paulinho, som äntligen var tillbaka i startelvan, var säkerheten själv och placerade in 1-0, som också blev slutresultatet i den första halvleken. Oerhört skönt för både oss och Paulinho själv att få vara tillbaka i målprotokollet för första gången sedan matchen mot Örebro i mitten av juli.

Qviding gjorde en bra första halvlek, men de var än bättre i andra. Vårt anfallsspel fortsatte att hacka och Qviding slet hårt för att göra det jobbigt för oss. De heta målchanserna uteblev, Paulinho hade en halvchans och Qviding var nära på att komma till, men 1-0 såg ut att hålla sig matchen ut. Då, med tio minuter kvar av matchen, snor Qviding åt sig bollen efter ett försvarsmisstag och fri med Peter rullar Julius Lindberg in kvitteringen.

Då var det många som trodde att vi skulle få se en förlängning på ett ganska kylslaget Valhalla IP. Paulinho ville dock annat och bara tre minuter därpå rullar vår brasse in sitt andra mål för dagen efter en frispark från Irandust och en efterföljande tilltrasslad situation i straffområdet. Qviding jagar kvittering, men de lyckas inte skapa något och istället gör inbytte Yasin 3-1, framspelad av också inbytte Lundberg, vilket också blir slutresultatet. Vi tackar Qviding för en jämn kamp och kan samtidigt konstatera att vi är vidare till Svenska Cupens gruppspel nästa år.

– Tuff match för oss. Qviding gör det bra och kämpar och sliter. Vi får ingen riktig rytm i vårt spel och anfallsspelet kommer inte riktigt igång idag. När de bryter får vi omställningar emot oss, som gör att vi hela tiden får springa hem och jaga och börja om, säger vår assisterande tränare Teddy Olausson.

– Skönt att vinna och det viktigaste är att vi är vidare. Nu är det full fokus på Allsvenskan och AFC på söndag, avslutar Teddy.