Herr
2021-02-27 16:50:03
Seger i Fribergs jubileumsmatch

BK Häcken tog idag sin andra raka seger i Svenska Cupen när IK Gauthiod besegrades med 3–0 efter mål av Ekpolo, Traore och Jeremejeff. Matchen var inte bara viktig i kampen om en kvartsfinalplats, det var också Erik Fribergs trehundrade match i den gulsvarta tröjan.

Godswill Ekpolo var tillbaka i elvan efter skada och bildade försvar tillsammans med Sverrisson, Lindgren och Hammar. Offensiven bestod som sist av speed och kanterna flankerades av Benie Traore och Leo Bengtsson.

BK Häcken tog tag i taktpinnen direkt och det dröjde bara fem minuter innan matchens första mål kom. Benie Traore bryter sig fram och serverar Ekpolo som placerar in 1–0 i bortre. En hyfsad comeback från högerbacken. Halvleken totaldomineras sedan av gulsvart och med rätt skärpa hade både tvåan och trean kunnat komma under första 45. Leo Bengtsson träffade stolpen efter tjugo minuter och en halvtimme in darrade ribban efter ett skott från Benie Traore.

Andra halvlek är snarlik den första. BK Häcken styr och ställer och hemmalaget har svårt att etablera någonting på offensiv planhalva. Efter 57 minuter kommer 2–0 och denna gång är det assistmakaren till första målet, Benie Traore, som skriver in sig i målprotokollet. Han avslutar ett fint fotbollsanfall och gör därmed sitt första mål i den gulsvarta tröjan. Tio minuter därpå kommer också trean. Jeremejeff håller sig framme på klassiskt måltjuvsmanér och nickar in 3–0 på en retur. Det målet blir också matchen sista och BK Häcken tar sin andra raka seger i gruppspelet och har nu allt i egna händer inför den avslutande gruppspelsmatchen mot Helsingborg nästa vecka.

En herre som ska hyllas extra mycket idag är Erik Friberg. Mittfältaren gjorde idag sin trehundrade match i den gulsvarta tröjan och tangerade därmed också sin fars antal matcher. En oerhörd bedrift.

– Jag är stolt över att ha gjort trehundra matcher i den bästa klubben som finns. Kul att ha tangerat farsan på hans trehundra också.

– Vi gör det vi ska idag. Vi borde kanske gjort ett par mål till, men på det stora hela gör vi en bra match. Det var skönt att få 90 minuter idag.