Herr
2024-03-22 13:49:01
Seger i genrepet mot danska Næstved Boldklub

BK Häcken träningsspelades mot danska Næstved Boldklub under fredagen. Det blev en övertygande 5–1-seger i genrepet efter mål av Chilufya, Amane, Lindberg, Layouni och Ishaq.

Under fredagen ställdes BK Häcken mot danska Næstved som till vardags huserar i danska andradivisionen. Det tog bara sex minuter innan Bollklubben tagit ledningen via Edward Chilufya och bara åtta minuter senare kunde Romeo Amane utöka ledningen till 2–0. Strax innan halvtidsvilan höll sig Julius Lindberg framme och satte dit matchens tredje mål.

Inför andra halvlek valde huvudtränare Paco Johansen att göra ett byte i backlinjen. Nikola Zecevic utgick och in kom Jacob Barrett Laursen som äntligen är tillbaka lagom till den allsvenska premiären efter en del skadebekymmer. I den 61:e minuten kunde Amor Layouni göra 4–0 till Bollklubben och i den 84 minuten kunde Abdulrazaq Ishaq göra 5–1 vilket också blev slutresultatet.

– Ett bra genrep och vi gör mycket av det som vi har pratat om att vi ska förbättra under veckan. Det är skönt att mycket av det stämmer och att vi gör många mål. Det tar vi med oss inför premiären mot Mjällby nästa veckan, säger Julius Lindberg.

BK Häcken avslutar därmed årets försäsong med en seger och laddar nu om batterierna inför den allsvenska premiären nästa söndag. Se till att köpa din biljett till hemmapremiären mot Mjällby AIF redan i dag – köp din biljett här.