Herr
2023-01-27 16:30:00
Semir Bosnic lånas ut till Norrby IF

Semir Bosnic är fostrad i BK Häckens akademi och ifjol skrev han på A-lagskontrakt för moderklubben. Nu lånas han ut till Division 1-laget Norrby IF. 

 

18-åriga Semir Bosnic, uppväxt och fostrad i BK Häcken, skrev i somras på ett flerårigt kontrakt med BK Häckens A-lag. Men nu står det klart att mittfältstalangen lånas ut till boråslaget Norrby IF. Norrby tillhörde Superettan under föregående säsong, men efter att ha slutat näst sist i tabellen åkte laget ur och kommer att spela i Division 1 2023. 

Bosnic ser fram emot tillfället att utvecklas i Norrby IF en tid framöver. 

– Det har varit tufft att slå sig in, BK Häcken har ju det bästa mittfältet i Sverige. Men Norrby är en bra klubb, så det ska bli både kul och nyttigt att få spela lite seniorfotboll, säger han.


Lånet är en del av ett föreningssamarbete mellan klubbarna, vilket gör det möjligt för spelaren att representera båda klubbarna. Bosnic kommer att representera Norrby IF i Division 1, men samtidigt finnas kvar i BK Häckens träningsmiljö och vara tillgänglig för match, något BK Häckens sportchef Martin Eriksson ser som en stor fördel.
– Det är viktigt för oss att individualisera uppläggen för våra unga spelare för att kunna optimera deras utveckling. I Semirs fall blir det här en bra matchmiljö där han får möjlighet till kontinuerlig speltid på en bra seniornivå, men samtidigt vara kvar i vår träning 1–2 gånger i veckan så att vi kan följa hans utveckling på nära håll, säger han.


Säkra din plats till säsongen 2023 – Köp ditt årskort HÄR

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved