Sex olika målskyttar i 6-1-segern mot J-Södra - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-03-21 14:57:54
Sex olika målskyttar i 6-1-segern mot J-Södra

Det blev sex olika målskyttar när BK Häcken tog en komfortabel seger mot Jönköpings Södra. Slutresultatet skrevs till 6-1 i solskenet på Bravida Arena.

– En väldigt bra match av oss under konstiga förutsättningar, säger 1-0-målskytten Gustaf Nilsson.


Bollklubben var tillbaka på Bravida Arena igen efter att cupkvartsfinalen mot Elfsborg som skulle spelats förra helgen sköts upp. Och laget tog vid där man slutade senast – med en behaglig seger. Superettan-laget Jönköpings Södra hade inte mycket att sätta emot när BK Häcken fick igång sitt vägvinnande spel och siffrorna kunde faktiskt ha blivit ännu större. Redan i den sjunde minuten stod det 1-0 efter att Gustaf Nilsson stött in bollen efter en fint slagen hörna av Daleho Irandust.

– Jag tycker det kändes bra för egen del under hela matchen och det var så klart gött att få göra mål också, säger han.


En perfekt start och hemmalaget fortsatte trycka på framåt för fler mål. Adam Andersson var nära med ett fint skott efter att Daleho Irandust satt honom i läge strax utanför straffområdet. Men det hårda skottet räddades till hörna. Vår vänsterback skulle dock komma att bli inblandad i nästa mål. Ahmed Yasin stormade fram med bollen längs vänsterkanten och spelade in den till Andersson som lyckades få bollen tillbaka till Yasin som avslutade. Det var inget hårt skott, men J-Södras målvakt Elias Gustafson stod på fel ben och kunde inte göra något åt bollen som knappt hade styrfart.

Det var inte bara på resultattavlan som det var fördel BK Häcken, även i spelet var det hemmalaget som höll i taktpinnen medan Jönköping fick rikta in sig på försvarspel. Matchen spelades som bekant för tomma läktare, vilket gav en speciell inramning.

– Det var roligt att spela fotboll men det var lite märkligt när det var helt tomt. Det blir en speciell känsla, man saknar fansen och hade så klart velat ha dem i ryggen. Men totalt sett tycker jag att vi gör en väldigt bra match under förutsättningarna, säger Gustaf Nilsson.


Innan halvlekens slut skulle ytterligare tre mål komma. Patrik Wålemark tryckte in 3-0 med ett hårt skott inifrån straffområdet efter passning från Godswill Ekpolo, som alltså fortsätter göra poäng. Kort därefter kom Jönköping till sitt enda egentliga läge på hela matchen. Efter en snabb omställning var Eric Johana Omondi plötsligt helt friställd och han gjorde inga misstag när han blev ensam med Peter Abrahamsson. BK Häcken skulle dock få halvlekens sista ord när 4-1 kom genom Alexander Faltsetas, som därmed gjorde sitt första mål sedan cupfinalen mot AFC Eskilstuna förra året. 

Andra halvlek fortsatte som den första slutade – med stort övertag för BK Häcken. Matchen stora behållning var 5-1 målet av Erik Friberg, eller närmare bestämt anfallet som föranledde målet. Bollen gick som på ett snöre från Joona Toivio till Daleho Irandust som på ett tillslag hittade Ahmed Yasin som friställde Adam Andersson på vänsterkanten. Anderssons perfekta inspel snett inåt bakåt gick till Friberg som sin vana trogen gjorde ännu ett vackert mål. Matchens sista mål gjordes av Daleho Irandust om förvaltade den straffspark som han själv ”ordnade”. BK Häcken bytte friskt i andra halvlek men Gustaf Nilsson var en av de spelare som spelade 90 minuter. Säkerligen skönt för honom efter att han inte fått spela så många minuter under Svenska Cupens gruppspel.

– Det har varit väldigt frustrerande så klart men jag har bara jobbat på och nu fick jag chansen i dag och gjorde mål så det var skönt, säger han.


BK Häckens tränare Andreas Alm var också nöjd med matchen och Gustaf Nilsson var en av de spelare han särskilt lyfte fram.

– Jag tycker det var väldigt bra att han orkade spela 90 minuter idag. Han stångades och löpte och det är väldig bra för oss. Jag har pratat mycket med honom att han behöver en försäsong och nu får han en extra tid under försäsongen också. Jag tycker det är svinbra för honom och för vår konkurrens, säger han och fortsätter:


– Det är klart att vi pratar en hel del om hur vi hanterar att spela träningsmatch när det är så pass lång tid kvar till allsvensk premiär och cup efter att det skjutits upp. Allt blir en ny mental utmaning och på så sätt är vi glada över att vi klarar av att spela fotboll på ett bra sätt idag. Vi gör mål och försvarar väl, det är ganska enkelt att analysera matchen idag, säger Andreas Alm.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.