Sista träningsmatchen före cuppremiären - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-02-13 15:16:00
Sista träningsmatchen före cuppremiären

Laget landade på Landvetter igår och får idag ta igen sig hemma innan det är dags att åka ut och resa igen imorgon. 15.00 på fredagen väntar norska Sarpsborg 08 på bortaplan.


Tre matcher i Portugal slutade med två förluster och en vinst. I den avslutande matchen mot FC Astana såg Leo Bengtsson och Jasse Tuominen med sina mål till att vi tog en stark 2-1-seger. Ett skönt avslut på ett träningsläger som präglats av nyttiga matcher och intensiva träningar.

– Vi är väldigt nöjda med det vi önskar av ett matchläger: motstånd, träningsplaner, boende och mat. Jag trodde vi skulle få svårt att träna över huvud taget men spelarna ville mer och då körde vi, så det blev några riktigt bra träningar också, säger Andreas Alm efter hemkomsten.


Imorgon ställs vi mot norska Sarpsborg 08, som i fjol hamnade på en tolfte plats i Eliteserien. Sedan drygt en månad tillbaka tränas laget av Mikael Stahre, som de flesta gulsvarta nog känner till. Stahre tränade BK Häcken säsongen 2017, innan han bröt kontraktet och flyttade till San José Earthquakes. Huvudtränare Alm, som jobbat tillsammans med Stahre i AIK, ser fram emot en bra genomkörare inför GAIS i cupen nästa söndag.

– Efter att vi bokat matchen mot Sarpsborg har ju Mikael Stahre blivit deras nye tränare. Så förutom att vi har mött dem några gånger senaste åren så har de nu också en tränare som vi är bekanta med, det gör att vi kan med säkerhet säga att det är ett hårt arbetande lag som arbetar noga med att sätta sin defensiv över hela planen. Det senaste jag såg var att de spelade med tre mittbackar och wingbacks och en central forward. Det låter som perfekt motstånd som avslutning på vår försäsong till cupen, säger han.


Detta blir tredje året i rad vi möter norrmännen på försäsongen, men första gången som vi besöker Sarpsborg Stadion. 2018 vann vi med 3-0, men fjolårets match slutade 2-0 till norrmännen.
– Jag vill ha en till förberedande match i anslutning till lägret och även ge spelarna en match till att visa upp sig i den konkurrens vi vill ha, säger Alm.
– Det passar dessutom bra för oss att spela på konstgräs igen, eftersom det blir underlaget i början av cupen, avslutar han. 


Kevin Yakob rehabtränar fortsatt och Rasmus Lindgren, Alexander Faltsetas, Adnan Maric och Jonathan Rasheed står över med lättare skadekänningar från lägret.


Truppen: Peter Abrahamsson, Alen Fazlagic, Oskar Sverrisson, Adam Andersson, Johan Hammar, Tobias Carlsson, Joona Toivio, Aiham Ousou, Godswill Ekpolo, Jakob Hedenquist, Gustav Berggren, Erik Friberg, Imam Jagne, Ali Youssef, Leo Bengtsson, Daleho Irandust, Viktor Lundberg, Ahmed Yasin, Patrik Wålemark, Gustaf Nilsson, Jasse Tuominen


Matchen sänds av Sportbladet Plus (Aftonbladet) och kan ses HÄR

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.