Herr
2021-02-21 16:52:33
Skön seger i cuppremiären

BK Häcken inledde idag årets cupspel och laget gjorde det på bästa sätt. Dalkurd besegrades med 2–0 efter mål av Leo Bengtsson och Alexander Jeremejeff.

Många spelare var tillbaka i startelvan och på bänken när cupspelet idag drog igång och BK Häcken ställde upp med rejäl speed på det offensiva mittfältet med Benie Traore, Ali Youssef och Leo Bengtsson bakom Alexander Jeremejeff. Just Leo Bengtsson har visat i inledningen av 2021 att hans fantastiska fjolår inte var en engångsföreteelse. Efter 22 minuter är det han som placerar in matchens första mål. Joona Toivio slår en magisk långboll som en djupledslöpande Bengtsson tar emot och med enkelhet vänder han bort en Dalkurd-försvarare och placerar in bollen i bortre. Ett inte helt orättvist mål av BK Häcken, som hade full kontroll på första halvlek.

Dryga kvarten efter ledningsmålet får BK Häcken straff. Nyförvärvet från Dynamo Dresden, Alexander Jeremejeff, stegar upp och sätter bollen säkert i mål. Halvleken slutar 2–0, men med rätt skärpa hade den ledningen kunnat vara ännu större.

Om första halvlek var frejdig var andra halvleken motsatsen. Vi kontrollerar matchen och Jonathan Rasheed i BK Häcken-målvakten behövde inte anstränga sig särskilt mycket för att försvara sitt mål idag.

Matchen slutar 2–0 till BK Häcken och vi inleder cupspelet med tre sköna poäng. I den andra matchen i vår grupp blev det oavgjort, 1–1, mellan IK Gauthiod och Helsingborg. Nästa helg möter vi de förstnämnda på bortaplan.

Huvudtränare Andreas Alm om matchen:

– Det är bara Valgeirs fotskada ifrån att jag tycker att det här är en perfekt match utifrån resultat och vad vi behöver göra för att ta oss vidare i gruppspelet. Första halvlek gör vi det vi pratade om innan matchen och vi använder djupledsspelet på ett bra sätt under stora delar av matchen, vilket första målet är ett bra exempel på. I andra halvlek får vi ingen riktig fart i det och inte de kombinationerna vi vill ha, men vi kontrollerar matchen och tar tre poäng.