Skön seger mot Astana - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-02-08 18:09:35
Skön seger mot Astana

BK Häcken gjorde en stark insats i lägrets sista match och besegrade FC Astana med 2-1. Leo Bengtsson gjorde sitt första mål i sin nya klubb och Jasse Tuominen satte Bollklubbens andra mål.


Efter de två inledande förlusterna i Atlantic Cup kunde BK Häcken avsluta turneringen med flaggan i topp. Leo Bengtsson gjorde 1-0 i slutet av den första halvleken. Bollklubben bröt ett uppspel och bollen hamnade hos Bengtsson som avslutade. Det var inte den bästa träffen han fått på men det räckte för att bryta matchens dödläge. I andra halvlek ökade Jasse Tuominen på ledningen när han elegant rullade in bollen mellan benen på Astanas målvakt. BK Häcken hade möjligheter att göra fler mål men istället för ett tredje mål kunde Astana reducera. I slutet låg de också på för en kvittering men BK Häcken höll undan och vann efter en väl genomförd match. 

BK Häckens tränare Andreas Alm var nöjd med vad den här matchen gav laget.


– Det är ett riktigt bra motstånd, utifrån det vi får träna på. De är smarta i sitt passningssel, kan flytta bollen ett bra sätt, de har bra fysik i duellerna, ett djupledsspel som vi hela tiden får vara alerta mot och de har en bra organisation, så vi träna på allt hela tiden. Vi får tänja oss och vara på vårt bästa där vi är just nu i början av februari.

Just kombinationsmässigt blir väl det här ett fall framåt men det är svårt att jämföra matcherna här nere, vi hade två olika elvor i första och andra matchen. Men rimligtvis tar vi oss framåt i försäsongen, vi hade inga skador idag och har inte haft det på ett tag, vi är i god status nu för att ta nästa steg, säger han.


Lagkapten Rasmus Lindgren var säker och stabil i mittlåset matchen igenom och även han tyckte att Bollklubben stod för en god insats.


– Jag tycker vi gör en ganska bra match, framför allt första halvlek som vi kontrollerar. Andra halvlek är lite sämre, lite slarvigare men vi får ju en massa chanser som vi borde gjort en del mål till. Sen blir det som det ofta blir att när vi inte gör fler mål så får de in en boll och det blir lite spännande på slutet men vi redde ut det och totalt sett en ganska bra match. Seger är skönt för känslan i laget även om det inte är det viktigaste utan det är att utveckla vårt spel. Men kan vi få båda delar så det det bästa, säger han.


Nu är Atlantic Cup slut men laget tränar vidare några dagar till innan hemresa väntar på onsdag. Nästa träningsmatch är på fredag mot Sarpsborg på bortaplan.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.