Herr
2021-06-16 14:36:55
Skotskt motstånd i Conference League–kvalet

BK Häcken har fått en motståndare i den andra kvalomgången till UEFA Europa Conference League. Aberdeen FC blir Bollklubbens första hinder på vägen mot en plats i höstens slutspel.

Under onsdagen lottades den andra kvalomgången till höstens Europa Conference League. Seedningsgrupperna inför lottningen gjorde att BK Häcken kunde ställas mot fem olika lag: Aberdeen FC, Rosenborg BK, FC Köpenhamn, HNK Hajduk Split eller FK Vojvodina. Nu är det alltså klart att skotska Aberdeen kommer att stå för motståndet.

Det 118 år gamla klassiska laget slutade på en fjärdeplats i The Scottish Premiership den gångna säsongen. Under storhetstiden på 80–talet vann de tre raka ligatitlar och dessutom den så kallade Cupvinnarcupen, där Real Madrid besegrades i finalen. De senaste tio åren har Aberdeen konsekvent legat i toppskiktet av den skotska högstaligan – laget har slutat på en fjärdeplats de tre senaste säsongerna.

Kvalmatcherna kommer att spelas 22 och 29 juli – BK Häcken återkommer med all information om matcherna så fort detaljerna är fastställda. Gällande publik på matcherna har Uefa beslutat att inga bortasupportrar tillåts vid kvalmatcherna.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved