Skyttedrottningen laddar för avslutningen - BK Häcken BK Häcken
Dam
2020-09-18 16:29:19
Skyttedrottningen laddar för avslutningen

Med åtta gjorda mål är hon en starkt bidragande orsak till att BK Häcken, som nykomlingar, gjort en imponerande säsong i division 2 så här långt. Men Karin From är ändå inte helt nöjd.

– Jag är en sån som alltid siktar högt och alltid vill vinna så det är lite tråkigt att vi inte har seriesegern i egna händer längre, säger hon.


Karin From var en av fyra spelare som kom till BK Häcken från Orust FC inför den här säsongen. Där var hon en pålitlig målskytt, precis som hon varit i sina tidigare klubbar Stångenäs och moderklubben Munkedal. Och mål har hon fortsätt att producera även i gulsvart. Med åtta mål på sju matcher är hon överlägsen i den interna skytteligan och just nu på andra plats i hela seriens skytteliga.

– Jag brukar göra en del mål men jag hade kunnat göra ännu fler mål så helt nöjd är jag inte. Det finns mer att hämta men jag är ny i laget och allt blir lättare när man känner spelarna runtomkring ännu bättre, då kommer saker per automatik. Sen handlar det inte bara om att göra mål utan att hitta min roll på planen och det kan också bli bättre, säger hon.


BK Häcken inledde seriespelet med en sur uddamålsförlust mot en av förhandsfavoriterna Ljungskile. Men därefter radade nykomlingen upp seger på seger och visade att man både kunde och ville utmana i toppen av tabellen. Men när Zenith blev för svåra på Bravida i slutet av augusti så försvann den där riktiga tätkänningen. Med tanke på att det bara är tio matcher i serien så marginalerna små.

– Efter den förlusten så hade vi det inte i egna händer längre. Det var en dålig lagprestation och det började egentligen redan matchen innan mot Vänersborg men då lyckades vi ändå vinna med med 1-0. Men mot Zenith så var det för dåligt av oss rakt igenom. Vi hade en en liten dipp spelmässigt i de matcherna. 


Efter förlusten mot Zenith kom en stark prestation i förra omgången mot Ytterby, ett lag som är med i den absoluta toppen av tabellen. Det blev 2-2 på bortaplan med mersmak, Ytterby kvitterade sent.

– Då tog vi tag i det ordentligt och gick ut och körde och vi var riktigt nöjda med prestationen i den matchen. Men med tanke på att de kvitterade i slutet så kändes det som en förlust.


Nu återstår det tre matcher och upp till serieledaren Zenith är det just nu åtta poäng, men då har BK Häcken en match mindre spelad. Det finns en teoretisk chans att vinna serien men då är det många resultat som måste gå Bollklubbens väg.

– Jag vill alltid vinna och siktar högt men sen om man inte når hela vägen får man köpa det. Vi fokuserar på att göra en bra avslutning och så får vi se hur långt det räcker. Även om vi inte har det inte egna händer längre så ska vi klättra ett par platser i alla fall.


Imorgon väntar Alingsås på bortaplan. Ett lag som är en poäng före Bollklubben i tabellen.

– Viktigt att vinna så man kan gå om dem. De är ett lurigt lag med som gått lite upp och ner. Vi ska bygga vidare från matchen mot Ytterby så ska vi nog få till något bra, avslutar Karin From.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.