Skyttedrottningen tillbaka efter skadehelvetet - BK Häcken BK Häcken
Dam
2020-04-29 17:06:13
Skyttedrottningen tillbaka efter skadehelvetet

Hon var en av förgrundsfigurerna under förra årets succésäsong men sedan guldmatchen mot Eriksberg i september har Brendah Henrysson inte kunnat spela fotboll. I måndags gjorde hon äntligen sitt första fotbollspass efter en lång skadefrånvaro.

– Jag har saknat det mycket, det är otroligt kul att äntligen vara tillbaka, säger hon.


Den vindsnabbe spjutspetsen stod för sju mål och sex assist på de 15 seriematcherna hon medverkade i under division 3-spelet i fjol. Det som till slut ledde till serieseger och avancemang till division 2. Det var också Brendah Henrysson som med sitt mål såg till att BK Häcken spelade oavgjort mot Eriksberg i den näst sista seriematchen i slutet av september och därmed fick med sig den poäng som räckte för att säkra seriesegern. Men sedan den matchen har Henrysson inte kunnat spela fotboll.

– Jag har inte vetat vad skadorna har berott på, jag har haft ont i både baksida lår och i vaden. Jag har träffat flera fysioterapeuter och varit på vårdcentralen men de har inte kunnat hjälpa mig. Det har varit väldigt frustrerande, säger hon.


Vändningen kom när hon uppsökte Idrottsrehab.

– De kom fram till att jag är sned i bäckenbenet och att de olika skadorna beror på det. Jag fick en massa olika stretchövningar vilket har hjälpt mycket, så nu känns det bättre, säger hon.


Så pass bra att hon alltså nu, om än med viss försiktighet, kunnat återgå i fotbollsträning. Nästan exakt sju månader efter matchen mot Eriksberg.

– Det är fantastiskt kul att vara tillbaka på planen igen. Jag kommer fortsätta med min rehab och tar det lite försiktigt nu i början, jag går inte med 100 procents explosivitet i löpningarna direkt.


23-åringen kom till Bollklubben inför förra säsongen. För drygt ett år sedan flyttade hon till Göteborg och Hisingen från småländska Vimmerby, där spelade hon fotboll i division 1. Om hon var en av få nya förra året så har BK Häcken till den här säsongen fått in hela tio nya spelare. Den förlängda försäsongen gör att de får ännu mer tid till att spela ihop sig för att komma så förberedda som möjligt till seriestarten och det tuffa division 2-spelet.

– Om man ska försöka se något positivt med detta så kan vi som lag komma ihop oss och lära känna varandra ännu bättre nu. Sedan för egen del så har det ju på ett sätt varit lägligt att serien inte börjat än med tanke på mina skador.


När den historiska division 2-säsongen väl drar igång så kommer det bli en enkelserie. Serien är planerad att starta i juni med höstomgångens spelordning som tävlingsgrundande. 

– Det är inte alls kul med enkelserie men samtidigt är det förstås bättre att det blir spel än att det inte blir något alls. Jag är otroligt sugen och taggad på att köra på nu, säger hon.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.