Dam
2024-07-04 18:20:00
Snyggt mål senast – Ruby Grant vill slå till igen

Vårsäsongens sista hemmamatch spelas på Bravida Arena i morgon – där nykomlingarna Trelleborgs FF står som motstånd. 

– Vi känner oss väldigt exalterad och hungriga på att ta en ny seger och gå på uppehåll med ett positivt resultat i ryggen, säger Ruby Grant.


För två veckor sedan tog BK Häcken en tung 2–0-seger mot Trelleborgs FF på Vångavallen – där Ruby Grant gjorde sitt första mål för säsongen i årets OBOS Damallsvenskan och stängde därmed bortamatchen efter ett läckert mål. Sedan bortamatchen mot Trelleborg har Ruby Grant startat i tre raka allsvenska matcher.

– Det var en fantastisk känsla för mig att få fira mitt första mål mot Trelleborg, det är alltid en magisk känsla att få fira nya mål och poäng med detta laget.

Ruby Grant fortsätter:

– Som fotbollsspelare vill man alltid spela fotbollsmatcher och att få möjligheten att representera den gulsvarta matchtröjan är något som jag känner en enorm stolthet och tacksamhet för.


Efter morgondagens hemmamatch tar Ruby Grant och BK Häcken ett efterlängtat uppehåll.

– Det blir hem och träffa familj och vänner och en resa, det ska bli skönt att få komma hem och samla energi från familjen eftersom det inte är så ofta som man träffar familjen. Vi ser framemot att gå på ett efterlängtat uppehåll, där vi har möjlighet att återhämta oss efter flera månader av ett tät spelschema. Jag tror att uppehållet kommer ge oss möjlighet att komma tillbaka ännu starkare, säger Ruby Grant.


BK Häcken – Trelleborgs FF

Datum: Fredagen, 5 juli.


Matchstart: 18.00.


Plats: Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved