Speciellt möte väntar för Bengtsson - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-07-04 13:42:23
Speciellt möte väntar för Bengtsson

Imorgon är det dags för en högintressant match mot en av de stora guldfavoriterna när Hammarby kommer på besök till Bravida. För Leo Bengtsson blir matchen också ett möte med klubben han lämnade i vintras.

– Det är klart att det kommer vara en speciell match men det gäller att inte tänka på det under matchen, säger han.


Varken spel- eller poängmässigt har BK Häcken varit nöjda efter att fem allsvenska matcher och en cupmatch spelats sedan den kraftigt försenade tävlingssäsongen drog igång för tre veckor sedan. Men det finns positiva saker att ta med sig. Som två raka hållna nollor och ett av de tre lag som har minst antal insläppta mål. Som delar av den andra halvleken mot Örebro där den frejdiga och fyndiga offensiv vi blivit så bortskämda med stundtals visade sig. Som flera spelare som visat prov på fina individuella prestationer.

Bland dem Leo Bengtsson, som verkligen har tagit för sig så här långt. Två klassmål och därutöver starka insatser har det blivit från den snabbe yttermittfältaren.

– Jag tycker jag fått en bra start, jag har gjort mål och jag känner att jag bidragit till att skapa chanser. Klart att jag vill göra ännu fler mål men framför allt vill jag hjälpa laget att vinna matcher. Det börjar bli lite segt med kryss men samtidigt är vi obesegrade och fortsätter vi göra det vi är bra på så kommer trepoängare att komma, säger han.


BK Häckens tränare Andreas Alm har ändrat flitigt i sina startelvor från match till match, det täta spelschemat spelar säkerligen in men framför allt är det resultatet av en stenhård konkurrenssituation. Allra hårdast är det nog på de offensiva platserna och tränare Alm har testat flera olika konstellationer, men utan att det riktigt klaffat. Leo Bengtsson har startat i de fyra senaste allsvenska matcherna och tycker att matchen senast visar att spelet är på uppgång. 

– Kanske har det påverkat lite att vi bytt en del och vi är många nya laget men jag tycker fortfarande ska vi kunna spela bättre än vi gjort. I början av andra halvlek mot Örebro spelade vi väldigt bra, det var ett fall framåt, säger han.


Även om spelet överlag inte har fungerat riktigt som man hoppats på så finns det en stor övertygelse om att det kommer att komma.

– Senast såg det bra ut i andra halvlek och i cupen i vintras hade vi 9-0 i målskillnad så vi vet att det vi kan prestera funkar. Det gäller att alla går till sig själv funderar på vad som kan göras bättre och att vi pushar på varandra så kommer det komma, det är jag är säker på, säger Bengtsson.


Hammarby har blandat och gett så här långt. De har samma antal poäng som BK Häcken men i de fem matcherna ryms två förluster. Efter att ha tillhört Hammarbys organisation i flera år så lämnade Leo Bengtsson Stockholmsklubben efter förra säsongen. De två sista säsongerna var hans mestadels utlånad. 

– Det är klart att jag vill visa att de gjorde fel som inte satsade på mig men jag vet vad jag går för, det gäller att visa det i alla matcher inte bara i en match, säger han.


BK Häcken – Hammarby

Söndag, 5 juli, kl 17.30.

Matchen sänds av Dplay och skaffar du ditt abonnemang via den här länken, så får BK Häcken en del av intäkten.


Truppen:

Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Adam Andersson, Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Leonard Zuta, Erik Friberg, Alexander Faltsetas, Gustav Berggren, Leo Bengtsson, Ahmed Yasin, Daleho Irandust, Jasse Tuominen, Ali Youssef, Adnan Maric, Patrik Wålemark, Alexander Søderlund.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.