Spelare från TikiTaka hos BK Häcken för provspel - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-10-09 13:39:22
Spelare från TikiTaka hos BK Häcken för provspel

Under tio dagar är två spelare från TikiTakas fotbollsakademi i Nigeria hos BK Häcken för att provträna.

– För oss är det ett långsiktigt tänk där vi tittar på öppningar som kanske kan leda till något i framtiden, säger sportchef Sonny Karlsson.


Ani Ifeanyi Emmanuel, född 2002, och Mohammed Muritala Omotosho, född 2003, var med i det lag från TikiTaka som förlorade finalen i Gothia Puma Trophy i somras. Tillsammans med tre lagkamrater bjöds de efter turneringen in till att träna med vår akademi i fem dagar. Emmanuel och Omotosho var så pass skickliga att de nu bjudits in till ytterligare en provträning. Den här gången ska de främst träna med A-truppen. Några kontrakt kan dock inte bli aktuella än på ett tag, internationella kontrakt får skrivas först när spelaren fyllt 18 år.

– Vi vill se hur de står sig på seniornivå och på samma gång bygga relationer som i framtiden skulle kunna leda till något. Vi visar ett intresse och visar upp oss som klubb och när de väl är där åldersmässigt så får vi se om vi och de är intresserade, säger Sonny Karlsson.


Killarna tränade under förmiddagen med A-truppen, resten av veckan är dock A-truppen ledig så då kommer de träna med våra akademilag. Nästa vecka tränar de med A-truppen igen innan de reser hem den 19:e oktober.

– Det är en fantastisk möjlighet att få vara här och ett steg mot drömmen att komma till Europa och spela fotboll. Det var en bra träning med många erfarna spelare och tränare, säger Mohammed Muritala Omotosho som är anfallare.


Ani Ifeanyi Emmanuel var lagkapten i TikiTakas Gothia Puma Trophy-lag. Han ser fram emot de tio dagarna i Sverige. 

– Jag är glad över att vara här och få testa att spela fotboll på en hög nivå. Jag är defensiv mittfältare, det är ingen enkel position men med hårt arbete och mycket träning hoppas jag kunna förverkliga mina drömmar om att spela fotboll, säger han.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.