Herr
2024-05-20 21:46:33
Simon Gustafson: "En god prestation hade gett oss tre poäng"

BK Häcken spelade under måndagskvällen oavgjort mot serieledarna Malmö FF hemma på Bravida Arena. Matchen slutade 2–2 och Bollklubbens mål gjordes av Julius Lindberg och Simon Gustafson. 

– Vi är besvikna på dagens prestation. Jag tror att en bättre prestation hade gett oss alla tre poäng, säger Simon Gustafson.

 

Det tog enbart åtta minuter innan gästerna hade tagit ledningen på Bravida Arena via Sebastian Nanasi inför 5952 åskådare på Bravida Arena. BK Häcken hade ett par bra lägen i första halvlek men lyckades inte spräcka nollan på Malmös Johan Dahlin i första halvlek.

Tre minuter in i andra halvlek höll sig Malmö framme igen, den här gången via Isaac Thelin och 2–0 var ett faktum. Med femton minuter kvar av matchen kom den efterlängtade reduceringen via Julius Lindberg – hans fjärde mål för säsongen.

– Halvvägs genom den andra halvleken känner vi att vi har lite mer fart framåt, där vi vinner flera dueller, vågar passa till vandra och gå framåt, men utöver det är jag besviken över dagens prestation.

Simon Gustafson fortsätter:

– Jag tycker vi genomför en prestation som är sådär överlag. Det positiva är att vi håller oss kvar i matchen och fortsätter kriga och faktiskt kommer tillbaka resultatmässigt.

I den 93:e minuten tog gästernas Martin Olsson med hand i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Lagkapten Simon Gustafson klev fram och satte dit kvitteringen till 2–2 vilket också blev slutresultatet.

– Såklart är det positivt att vi lyckas vända ett tvåmålsunderläge – men, det är tre poäng som vi vill ha såklart, säger dagens målskytt.


I helgen väntar Göteborgsderby på Gamla Ullevi mot GAIS – nu återstår endast tre allsvenska matcher innan sommaruppehållet.

– Isbad, mycket mat och sedan en god sömn. Vi närmar oss ett uppehåll i Allsvenskan och det är inte så många matcher kvar så det är bara att fortsätta gå på den goda energin som finns, säger Simon Gustafson.


Se dagens presskonferens här.

 

Nästa hemmamatch spelas mot AIK den 2 juni klockan 16.30. Köp din biljett här.

 

BK Häcken – AIK
Datum: Söndagen den 2 juni

Matchstart: 16.30
Plats: Bravida Arena

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved