Herr
2024-07-13 19:39:32
Starkare försvar gör laget bättre framåt: "Där är vi vassa"

Omställningsspelet är ett viktigt anfallsvapen för BK Häcken. Och nyckeln till ett effektivt omställningsspel är ett starkt försvarsspel.

–Vi är redo att vara ett väldigt bra BK Häcken på ett väldigt bra sätt, säger Paco Johansen.

 

I den sista matchen innan uppehållet ställdes BK Häcken mot AIK på hemmaplan. En match BK Häcken vann med 4–1. Två av målen gjordes på omställningar.

– Jag vill ha mer av det. Om vi ser på de tre som startade sist så är det mycket fart. Sen har vi fler så som Jeremy, Srdjan och Severin som kanske är den snabbaste spelaren vi har. Vi har mycket fart framåt och då gäller det att försvarsspelet vinner boll så att vi kan komma på fler omställningar, säger BK Häckens huvudtränare, Paco Johansen.

Och jobbet med försvarsspelet har gett resultat. I de två senaste allsvenska matcherna har BK Häcken bara släppt in ett mål per match. Men det kan, enligt huvudtränaren, fortsatt bli bättre.

– Vi har främst önskat ett bättre försvarsspel för att vi ska kunna dra nytta av vårt omställningsspel. Och fördelen med att försvara sig bra är just det. Mot AIK gjorde vi ju mål på det och där kan vi ta kliv samtidigt som vi håller en god standard i det vi gör, säger Paco Johansen. 

Mot Västerås senast hade laget nämligen satt upp två mål: att prestera bättre än motståndet och att komma därifrån med ett bra resultat.

– Och vi klarar av bägge. Det var en relativt jämn match men jag tycker att vi var det bättre laget. Vi tar med oss mycket från en intensiv och underhållande match. Jag är nöjd över sättet vi spelade hem segern på, säger Paco Johansen.

 Framåt har BK Häcken gjort sex mål på de två senaste tävlingsmatcherna.

– Det är en kontinuerlig process där jag är nöjd med hur vi agerar med bollinnehav där vi skapar mycket men utan boll kan vi ta steg. Nu har vi släppt in ett mål de två senaste matcherna, vilket är bra, men vi kan ta ytterligare kliv. Det finns mängder med omställningslägen i båda matcherna och där är vi bra. Det handlar om att få till fler omställningar för där är vi vassa, säger Paco Johansen.


Samtidigt närmar sig BK Häcken en närmast helt frisk trupp. Till hemmamatchen mot IF Elfsborg är ytterligare två spelare tillbaka i matchtruppen, såväl Srdjan Hrstic som Jacob Barrett.

– De har jobbat på bra i medicinteamet. Det, i kombination med Luis som har kommit in, gör att det ser bra ut och det är naturligtvis en bra situation för mig som huvudtränare, säger Paco Johansen.

 

Säkra din plats på läktaren.

 

BK Häcken – IF Elfsborg

Datum: Söndag, 14 juli.

Matchstart: 16.30.

Plats: Bravida Arena.

 

Kan du inte se matchen på plats? Då ser du matchen hos Max.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved