Herr
2019-09-14 13:54:52
Stentuff match väntar när jakten i toppen går vidare

Med en rykande färsk kontraktsförlängning påskriven ser Rasmus Lindgren fram emot en av årets tuffaste utmaningar. I morgon väntar AIK och för vår lagkapten är det bara en sak som gäller.

– Vill vi vara med på riktigt däruppe så ska vi vinna denna matchen, säger han.


Rasmus Lindgren förlängde i går sitt kontrakt med BK Häcken med ytterligare två år. Han vill vara med på den spännande resa som laget har framför sig. En spännande resa är de i allra högsta graden inne i redan nu. Bara fyra poäng upp till serieledaren Djurgården gör att chansen till SM-guld finns där. Men det är många kvar om budet, sju lag är inom sju poäng när åtta matcher återstår. 

– Det är ett faktum att vi är med däruppe bland de sju lagen som kan vinna. Samtidigt så känner vi inte att det är någon press på oss, utan vi har egentligen allt att vinna för att haka med däruppe. Det är den inställningen vi har och att det är en väldigt rolig match framför oss i morgon. Ska vi ta chansen så måste vi ta den nu, säger han.


För motståndet står alltså toppkollegan, eller kanske mer passande toppkonkurrenten, AIK. Tre poäng skiljer lagen emellan till AIK:s fördel. Vid en seger för BK Häcken så skulle det försprånget vara inhämtat. Ett kryss och avståndet till AIK skulle vara fortsatt ”bara”  tre poäng men då lär Bollklubben tappa dyrbara poäng gentemot de andra topplagen.

– Visst vid ett kryss så tappar vi inget mot AIK men vi tappar mot andra lagen, jag går hellre för en vinst och veta att man gått för det. Jag vill inte spela extra safe och skydda krysset, säger han.


I vårens match på Friends blev det en tung förlust för BK Häcken efter ett sent mål från AIK:s Daniel Sundgren. Läget uppstod när de gulsvarta spelarna inte riktigt var på tårna. Rasmus Lindgren trycker på vikten av noggrannhet i morgondagens match.

– Däruppe gör vi en stabil match men det är ett moment där vi inte är riktigt vakna och de gör mål, det är sådana små grejer som vi måste få bort för att vinna de tajta matcherna mot de andra topplagen. Om vi försvarar oss bra så vet vi att vi har ett spel och kvalitet i laget att avgöra matchen, säger han. 


Oavsett hur det går i morgon så kommer det bli en spännande höst för BK Häcken. Förutom jakten på SM-guld så finns det också kvalplatser till Europa League att slåss. Då gäller det att vara topp tre.

– Det är de matcherna man vill spela – de viktiga matcherna. Jag ser det som en rolig höst och att vi har mycket att vinna. Det är sju lag som ryckt ifrån helt och hållet i tabellen. Vi kommer vara däruppe bland dem och sen ska vi gå för så högt som möjligt, säger Rasmus Lindgren.


I BK Häcken är Peter Abrahamsson tillbaka efter avstängningen som gjorde att han missade matchen mot Falkenberg. Ali Youssef har varit sjuk under uppehållet men var tillbaka i träning i veckan och är också med i truppen. 

Det lär bli mycket folk i morgon så se till att komma till Bravida i god tid. 


BK Häcken–AIK, Bravida Arena, 15.00


Matchtruppen:

Peter Abrahamsson, Christoffer Källqvist, Godswill Ekpolo, Oskar Sverrisson, Johan Hammar, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Adam Andersson, Alexander Faltsetas, Gustav Berggren, Erik Friberg, Ali Youssef, Ahmed Yasin, Paulinho, Daleho Irandust, Benjamin Arapovic, Kwame Kizito, Viktor Lundberg, Gustaf Nilsson.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved