Stor glädje när sexåringarna gjorde sin första träning - BK Häcken BK Häcken
Föreningen Ungdom
2019-04-09 14:12:44
Stor glädje när sexåringarna gjorde sin första träning

I lördags var det premiärträning för föreningens nya flickor och pojkar, födda 2013. Glädjen visste inga gränser när sexåringarna för första gången spelade fotboll som BK Häcken-spelare.


BK Häcken spelade allsvensk hemmapremiär i lördags men en minst lika stor högtidsstund var det ett par timmar före avspark, när 60 förväntansfulla pojkar och flickor gjorde sin första träning som BK Häcken-spelare.

Från det år man fyller sex år kan man börja spela fotboll i BK Häcken och de barn som sprang ut på Slätta Damms IP i lördags är födda 2013.

– Det är alltid helt fantastiskt att starta upp den nya årskullen. Förväntningarna och energin är alltid på topp, säger ungdomsansvarig Anders Wahrnberg.

BK Häcken har ett nära samarbete med andra föreningar på Hisingen, där klubbarna delat in området för att barnen som vill börja spela fotboll i första hand ska spela i sin lokala förening.

– Tyvärr kan vi inte ta emot alla som vill börja spela fotboll hos oss. Vi ser ett fortsatt stort intresse för flickor att börja spela fotboll hos oss vilket är väldigt glädjande. På pojksidan är det fulltecknat i alla grupper från sex år och äldre. Vi har ett begränsat antal platser i varje årskull som bland annat har att göra med att vi vill ha bra, starka och utvecklande relationer med närliggande föreningar, så att vi har många bra fotbollsmiljöer på Hisingen där fotbollsspelare kan utvecklas på ett bra sätt, säger Anders Wahrnberg.  

Flera av de nya BK Häcken-spelarna var senare under dagen på plats på Bravida Arena för att titta på herrlagets hemmapremiär mot Helsingborg.

Sexåringarna kommer nu att träna en gång i veckan. Förutom träningar så är det under året inplanerat fyra tillfällen där de kommer att spela tre-mot-tre-matcher.

 

Vi hälsar de nya spelarna varmt välkomna till BK Häcken!

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.