Hållbarhet
2022-05-23 11:46:58
Stor succé för Football Friday Cup 2022

Football Friday Cup 2022 gick av stapeln under lördagen och det blev både deltagar- och besöksrekord för cupen. I den yngre åldersklassen vann Pirat FC Academy och den äldre åldersklassen togs hem av Flamengo CF.

 

Football Friday Cup blev inställt på grund av pandemin både 2020 och 2021, men under lördagen gjorde den äntligen comeback – och som den gjorde det! Med 56 deltagande lag, 18 representerade stadsdelar och över 800 besökare på Bravida Arena under dagen blev cupen en stor succé.

Vinnare i den yngre ålderklassen blev Pirat FC Academy, som slog Yahye GOAT i finalen, och i den äldre åldersklassen vann Flamengo CF efter en stabil finalinsats mot Barcelona. I vinstpotten låg bland annat ”Proffs för en dag” med BK Häckens A-lag och båda lagen kommer nu att bjudas in till Gothia Park Academy.

– Vi hade höga förväntningar och man kan lugnt säga att de överträffades, säger Vägen Framåts projektledare Panteha Milanian och fortsätter:
– Vi slog rekord i antal deltagande lag och totalt besökte över 800 personer Bravida Arena under cupdagen, vilket är helt fantastiskt. Trots en väldigt lång dag presterade våra ledare på topp från första till sista minut och verkligen alla spelare skötte sig exemplariskt. Det var också glädjande att se så många stadsdelar representerade och extra roligt att några killar hade tagit sig hela vägen från Alingsås! Vi från BK Häcken vill rikta ett stort tack till alla som var med och gjorde den här dagen till något extra. Jag hoppas att vi får se så många som möjligt av er på Football Friday-turnén som drar igång i juli.

 

Nytt för i år var Fair Play-kortet, som delades ut till de spelare som utmärkte sig genom sitt schyssta spel. Det kunde bytas in mot fina priser från cupens samarbetspartners GB Glace, Länsförsäkringar och Stadium.

– Vi såg en positiv effekt av kortet och det var oerhört fint att se hur spelarna uppträdde under dagen, summerar Milanian. 

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved