Herr
2020-07-22 20:51:12
Storseger mot AIK

En historisk sett svår motståndare väntade, men statistiken till trots tog Bollklubben en stark seger över AIK. Slutresultatet skrevs till 4–0 efter mål av Leo Bengtsson, Ali Youssef, Leo Zuta och Gustaf Nilsson.

Redan sex minuter in i matchen, på den första riktigt heta målchansen, kom första målet. Ali Youssef, som idag fick chansen från start centralt på anfallet, får fram bollen till Leo Bengtsson som löper sig fri. Leo gör inget fel och placerar in bollen snyggt till vänster bakom AIK-målvakten. 1-0 och drömstart på matchen.

Trettio minuter därpå var det dags igen och denna gång var det Youssef själv som var sist på bollen. Irandust jobbar fram bollen i straffområdet och Yasin får läge att skjuta, bollen studsar på täckande spelare och når Youssef, som stöter in sitt första allsvenska mål. Vi visade prov på bra effektivitet och även om första halvlek var jämn gick vi till halvtidsvila med en rättvis ledning.

3-0 kom med kvarten kvar av andra halvlek. Då är det Leo Zuta som agerar ovan målskytt. Irandust slår en fin frispark in till Zuta, som påpassligt och enkelt bredsidar in målet som stänger matchen. Därefter ångar vi på framåt och ett tröttkört AIK orkar inte resa sig. Istället kommer också 4-0 när Gustaf Nilsson gör ett klassiskt måltjuvsmål med minuter kvar av ordinarie matchtid. En helgjuten insats från gulsvart, som nu har smått otroliga 15-1 i målskillnad hemma på Bravida Arena i år.

– Det är en bra seger. Jag är imponerad över intensiteten vi spelar med. Vi har pratat om att vi tycker att vi har mer kraft än vad vi visat i matcherna och få loss mer löpningar i djupled. Idag hittar vi dem ytorna. Vi fick energi av varandra idag och det var glädjande att se, säger Andreas Alm efter matchen.

Ett stort glädjeämne i matchen var Hisingssonen Ali Youssef som tackade för förtroendet från start med ett mål, en assist och en i övrigt mycket pigg insats på den centrala anfallspositionen.

– Det var roligt idag, kul match att starta, det var mycket adrenalin. Jag har längtat efter att få göra poäng i Allsvenskan, så nu hoppas vi att det lossnar och att jag kan fortsätta pumpa in mål, sa han i Studio Häcken efter matchen.

På söndag väntar en ny spännande match när IFK Göteborg tar bussen över bron och gästar Bravida Arena. Matchen ser ni som vanligt på Dplay och Studio Häcken kommer givetvis finnas på plats.