Herr
2019-04-01 21:30:00
Succé för comebackande Daleho Irandust

Tre minuter tog det för comebackande Daleho Irandust att göra mål och därmed säkra en poäng för BK Häcken i den svåra bortamatchen mot guldfavoriten Malmö FF.

– Jag älskar det här så mycket, det är därför jag spelar, säger poängräddaren.


Inte sedan matchen mot Island under januariturnén med det svenska landslaget har Daleho Irandust spelat en fotbollsmatch. Men i dag var han äntligen tillbaka igen och han visade direkt hur viktig han är för BK Häcken. Passningen från Alexander Jeremejeff kom perfekt men det var en hel del kvar som behövda göras. 

– Det gick snabbt och deras spelare var nära men jag håller undan och drar in den i hörnet. Svårt för målvakten att ta den, det var en väldigt ren träff, säger han. 

BK Häcken jagade ett kvitteringsmål efter att ha hamnat i underläge direkt i andra halvlek. I matchminut 74 bytte Andreas Alm in Irandust och kort därefter uppkom situationen som ledde till kvitteringen.

– Det var perfekt läge att komma in så här. Det fanns mycket ytor där jag kunde utmana backlinjen. Alm sa till mig att utmana och göra min grej, fortsätter han.

Tiden sedan den senaste matchen beskriver 20-åringen som tuff.

– Jag har försökt vara glad men det har varit en jobbig tid. Det har varit tungt när jag varit inne och rehabat och de andra kört ute. Det var lite nervöst innan när jag inte spelat på länge men samtidigt är det det här jag älskar. Och att jag kommer in och gör mål är en självförtroendeboost, säger han.

Andreas Alm var naturligtvis nöjd över att ha sin mittfältsstjärna tillbaka på plan igen och var full av lovord efteråt.

– För många spelare så kan det ta en månad efter en lång skadeperiod innan bolltouchen är tillbaka men för honom tog det en halv sekund och så är foten tillbaka på bollen. Fusk att de kan vara så för vissa spelare. Han har jobbat hårt med vårt fysteam för att komma tillbaka, säger Häckentränaren.

BK Häcken inledde matchen starkt och efter en halvtimme hade Gulsvart haft två farliga chanser. Först var det Joona Toivio som fick chansen på frispark men skottet gick tätt över. Och därefter var det Paulinho som kom i ett bra läge men Malmös målvakt Johan Dahlin kunde göra en bra räddning.

– Jag tycker att vi visar tidigt att vi är ett skickligt fotbollslag. Men i första halvlek är jag lite besviken att vi inte utnyttjade kontringarna bättre. Jeremejeff gjorde det bra när han gick mot mittbackarna men det fanns två eller tre lägen där vi borde ha kommit till bättre lägen. I andra tar Malmö ledningen vilket inte riktigt präglade matchen, säger Andreas Alm.

Malmös ledningsmål kom direkt i andra halvlek. Endast 18 sekunder tog det innan Marcus Antonsson kunde ge skåningarna ledningen. Och bara tio minuter därefter fick Malmö FF straff men Peter Abrahamsson gjorde en monsterräddning och höll sitt lag kvar i matchen. 

– Jag är glad att vi har ett bra målvaktspar och att Peter som stod i dag gör det så bra annars hade det gått annorlunda. Han var fantastisk mot Djurgården senast och han var minst lika bra i denna matchen. Sen efter vår kvittering är vi bra, vi stod upp bra och vi får mer energi när vi reser hem till Hisingen. Totalt sett gör vi en bra mach, avslutar Andreas Alm.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved